Mare fan Rafa Nadal, Iga Swiatek e inspirată de "Matador", care, deși se luptă de un deceniu și jumătate cu sindromul Muller-Weiss, reușește să rămână la cel mai înalt nivel. Ibericul a învățat-o pe numărul doi mondial din WTA că poate să câștige și când evoluează slab, ceea ce i se părea de neconceput în trecut.
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP CONTINUĂ SĂ UIMEASCĂ LA CEL MAI ÎNALT NIVEL! SPECIALIȘTII O VĂD A 2-A FAVORITĂ, LA MIAMI
Miami Open
La ce să ne așteptăm de la Carlos Alcaraz!? Experții Eurosport România și-au spus părerile
04/04/2022 LA 09:25

Swiatek învață din exemplele date de ceilalți. Nadal o inspiră permanent

Swiatek pare că se dedică total tenisului, pe lângă pregătirea propriu-zisă, pe teren, urmărind tot ce mișcă în sportul alb. Puterea exemplului a ajutat-o enorm, iar în acest moment Iga pare să devină jucătoarea dominantă din WTA. Victoria de la Indian Wells a venit firesc, dacă ne raportăm la discursul avut de poloneză.
"Cred că faptul că înaintez în vârstă și devin mai experimentată mă ajută. Acum câțiva ani, habar nu aveam ce înseamnă să câștigi jucând mai slab. Aș fi spus "Ce? Așa ceva nu e posibil". Dar acum am învățat să folosesc experiența altor jucători. M-am uitat enorm de mult la tenis în ultimii ani și am văzut o mulțime de reveniri din situații la care nu m-aș fi așteptat. Rafa, de exemplu, nu a jucat în ultimul an cel mai bun tenis al său, dar mereu găsește soluții. În finala de la Australian Open am fost fără cuvinte. Eram în tribune și mi-am zis: "Nu mai are cum să câștige finala, e imposibil". Dar a câștigat-o. Asta e o lecție care ne arată tuturor că trebuie să continuăm să luptăm, să găsim soluții și când lucrurile par că nu se îndreaptă în direcția dorită. Astfel de modele sunt o sursă de inspirație extraordinară, încerc să învăț cât mai mult de la ceilalți jucători", a dezvăluit Iga Swiatek, pentru WTA Insider.
Iga Swiatek este în mare formă în 2022 și pleacă din postura de favorită principală la Miami, turneu care debutează azi. Poloneza a făcut semifinale la Adelaide și Australian Open, pentru ca apoi, după un turneu slab la Dubai, să revină cu titlul de la Doha. Apoi, s-a impus la Indian Wells, devenind prima sportivă după Ana Ivanovic (2008) care are, înainte de 21 de ani, două titluri din categoria Premier Mandatory/Premier 5 și un Grand Slam în palmares (Roland Garros 2020).
Iga Swiatek este în prezent pe locul 2 WTA și are șansa, la Miami, să o depășească pe Ashleigh Barty, care nu a evoluat în ultima perioadă, din cauza unei accidentări.
Miami Open
Era Alcaraz a început! "O legendă în devenire. Deja îl văd printre marii favoriți la Roland Garros"
04/04/2022 LA 06:59
Miami Open
Iga Swiatek, entuziasmată de victoria cu Osaka în finala de la Miami! Predicția făcută de poloneză
03/04/2022 LA 06:05