Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, printre oamenii din spatele succesului lui Iga Swiatek. Poloneza a dezvăluit cum a ajuns la nivelul actual

Cristian Mihală

Actualizat 22/03/2022 la 09:23 GMT+2

Iga Swiatek este omul momentului în circuitul WTA, după succesul de la Indian Wells. Poloneza a dezvăluit că exemplele oferite de alți jucători - în special de Rafa Nadal - au ajutat-o enorm să ajungă la performanțele de acum.

Grand moment pour Iga Swiatek, qui s'est entraînée avec son idole Rafael Nadal.

Credit imagine: Getty Images

Mare fan Rafa Nadal, Iga Swiatek e inspirată de "Matador", care, deși se luptă de un deceniu și jumătate cu sindromul Muller-Weiss, reușește să rămână la cel mai înalt nivel. Ibericul a învățat-o pe numărul doi mondial din WTA că poate să câștige și când evoluează slab, ceea ce i se părea de neconceput în trecut.
CITEȘTE ȘI:

Swiatek învață din exemplele date de ceilalți. Nadal o inspiră permanent

Swiatek pare că se dedică total tenisului, pe lângă pregătirea propriu-zisă, pe teren, urmărind tot ce mișcă în sportul alb. Puterea exemplului a ajutat-o enorm, iar în acest moment Iga pare să devină jucătoarea dominantă din WTA. Victoria de la Indian Wells a venit firesc, dacă ne raportăm la discursul avut de poloneză.
"Cred că faptul că înaintez în vârstă și devin mai experimentată mă ajută. Acum câțiva ani, habar nu aveam ce înseamnă să câștigi jucând mai slab. Aș fi spus "Ce? Așa ceva nu e posibil". Dar acum am învățat să folosesc experiența altor jucători. M-am uitat enorm de mult la tenis în ultimii ani și am văzut o mulțime de reveniri din situații la care nu m-aș fi așteptat. Rafa, de exemplu, nu a jucat în ultimul an cel mai bun tenis al său, dar mereu găsește soluții. În finala de la Australian Open am fost fără cuvinte. Eram în tribune și mi-am zis: "Nu mai are cum să câștige finala, e imposibil". Dar a câștigat-o. Asta e o lecție care ne arată tuturor că trebuie să continuăm să luptăm, să găsim soluții și când lucrurile par că nu se îndreaptă în direcția dorită. Astfel de modele sunt o sursă de inspirație extraordinară, încerc să învăț cât mai mult de la ceilalți jucători", a dezvăluit Iga Swiatek, pentru WTA Insider.
Iga Swiatek este în mare formă în 2022 și pleacă din postura de favorită principală la Miami, turneu care debutează azi. Poloneza a făcut semifinale la Adelaide și Australian Open, pentru ca apoi, după un turneu slab la Dubai, să revină cu titlul de la Doha. Apoi, s-a impus la Indian Wells, devenind prima sportivă după Ana Ivanovic (2008) care are, înainte de 21 de ani, două titluri din categoria Premier Mandatory/Premier 5 și un Grand Slam în palmares (Roland Garros 2020).
Iga Swiatek este în prezent pe locul 2 WTA și are șansa, la Miami, să o depășească pe Ashleigh Barty, care nu a evoluat în ultima perioadă, din cauza unei accidentări.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo