Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz coboară de pe locul 1 ATP după eliminarea din semifinalele Miami Open! Câte puncte a pierdut

Bianca Dumitru

Actualizat 01/04/2023 la 10:25 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost eliminat în semifinalele Miami Open. Liderul ATP a fost învins noaptea trecută de Jannik Sinner, în trei seturi, iar în urma acestui eșec va pierde de luni primul loc în clasamentul mondial.

Așa s-a calificat Sinner în finala Miami Open! Rezumatul victoriei în 3 seturi în fața lui Alcaraz

Carlos Alcaraz a fost eliminat noaptea trecută în semifinalele Miami Open. Liderul ATP a fost învins de Jannik Sinner, în trei seturi, scor 7-6 (4), 4-6, 2-6, după trei ore și 3 minute de joc.
În urma acestui rezultat, ibericul a pierdut 640 de puncte ATP și, de luni, nu va mai fi pe primul loc în clasamentul mondial. Alcaraz va ajunge la 380 de puncte în spatele lui Novak Djokovic, cel care va reveni pe prima poziție ATP, pentru săptămâna cu numărul 381 din carieră.
În plus, sârbul nu va mai putea, matematic, să coboare de pe locul 1 până pe 17 aprilie, ceea ce îi asigură și a 382-a săptămână ca lider mondial.
Citește și:

ALCARAZ, CIFRE IMPRESIONANTE DUPĂ SFERTUL CU FRITZ, DE LA MIAMI

În tot meciul cu Fritz, din sferturile Miami Open, Carlos Alcaraz a comis o singură eroare neforțată, un procentaj incredibil într-un duel între doi jucători din top 10 ATP. Întrebat care a fost cheia succesului său, Carlitos a vorbit despre exactitatea sa în lovituri și despre faptul că a jucat în forță.
"Am fost puțin crispat la începutul meciului pentru că nu mai jucasem niciodată împotriva lui. știam că trebuie să îmi fac jocul, așa cum am făcut și în partidele precedente și, din fericire, am jucat din nou la un nivel înalt. Sunt mulțumit că nu am făcut greșeli și că am lovit cu multă putere", a explicat Alcaraz.
Carlos Alcaraz a stabilit un record odată cu victoria în fața lui Taylor Fritz. El a devenit primul jucător din istorie care câștigă Indian Wells fără set pierdut, pentru ca apoi să ajungă în semifinale la Miami, tot fără a ceda vreo manșă.
Nadal reușise în 2007 să câștige Indian Wells fără set pierdut, pentru ca apoi să nu cedeze vreun set până în sferturi, unde a fost eliminat. Roger Federer a reușit Sunshine Double în 2017, pierzând un singur set, în sferturi.
Alcaraz a cedat doar 22 de game-uri în drumul spre semifinalele de la Miami. În doar 8 alte ocazii s-a mai întâmplat ca un jucător ajuns în semifinale în Florida să piardă mai puține game-uri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo