Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz face o nouă predicție după debutul perfect la Miami: "Anul trecut nu am greșit"

Alex Masgras

Publicat 25/03/2023 la 13:48 GMT+2

Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Miami, acolo unde anul trecut a câștigat primul său titlu ATP Master 1000. De atunci, spaniolul de 19 ani a devenit campion de Grand Slam și număr 1 mondial, iar acum este pregătit să își adauge în palmares și mai multe titluri importante. În prima sa partidă din Florida, Alcaraz a trecut de Facundo Bagnis, scor 6-0, 6-2.

Carlos Alcaraz, în formă de zile mari în meciul cu Bagnis de la Miami

Carlos Alcaraz nu a avut emoții la primul său meci din acest an de la Miami. Revenit în Florida în postura de campion en-titre, dar și de lider mondial, Alcaraz a obținut calificarea în turul al treilea după victoria lejeră în fața lui Facundo Bagnis, scor 6-0, 6-2.
După victoria din primul meci de la Miami, Alcaraz a vorbit despre faptul că nu simte ceva diferit venind la Miami din postura de campion en-titre și a declarat că este pregătit să câștige noi turnee de Grand Slam. Anul trecut, înainte de a cucerit titlul de la Miami, Alcaraz declara că este sigur că este pregătit pentru a pune mâna pe un titlu major, lucru care s-a întâmplat la US Open:
"Ei bine, e diferit să revin aici din postura de campion en-titre. Cred că anul trecut, atunci când am spus că sunt pregătit să câștig un turneu de Grand Slam, nu am greșit. Acum voi spune același lucru. Voi câștiga un nou titlu de Grand Slam.
Evident, e grozav să joc aici. Nu pot spune că e ceva diferit față de primul tur de anul trecut. Singura diferență este că anul acesta am jucat pe terenul central, iar anul trecut nu. Asta e singura diferență", a declarat Carlos Alcaraz la conferința de presă.
Citește și:

Carlos Alcaraz nu se gândește încă la un nou titlu la Miami

Carlos Alcaraz crede că a crescut mult în ultimul an și că a învățat o mulțime de lucruri atât pe teren, cât și în afara lui. Cu toate acestea, spaniolul nu se gândește încă la titlul de la Miami, titlu pe care trebuie să îl câștige pentru a își păstra poziția de lider în clasamentul ATP, ci ia fiecare meci în parte:
"Am crescut mult față de anul trecut. A fost un an grozav pentru mine ca jucător, dar și ca om. Am învățat multe lucruri, nu doar pe teren, ci și în afara lui.
Spun același lucru la fiecare turneu: pentru mine este un nou turneu. Iau lucrurile pas cu pas, tur cu tur, încerc să joc cel mai bun tenis al meu în fiecare zi. Acesta este singurul obiectiv pe care îl am în minte la fiecare meci", a mai spus Alcaraz.
Întrebat la conferința de presă și despre declarațiile lui Andy Murray, care a declarat că este mult mai ușor pentru jucătorii tineri din circuit să joace, având o libertate mult mai mare, Alcaraz i-a dat dreptate triplului câștigător de Grand Slam:
"Trebuie să profit de asta, sunt tânăr. Sunt de acord cu ce a spus. Sunt tânăr. Nu trebuie să mă gândesc la nimic altceva decât la joc și la bucuria de a fi pe teren. Acesta este singurul lucru. Probabil că, atunci când ai o anumită vârstă, începi să te gândești și la alte lucruri", a mai spus Carlos Alcaraz.
În turul al treilea de la Miami, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe sârbul Dusan Lajovic, cel care l-a învins pe americanul Maxime Cressy în turul secund, scor 6-4, 7-6(2).
Turneul ATP 1000 de la Miami continuă pe Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (iOS și Android)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo