Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, victorie clară cu Badosa, la Miami! Bielorusa a avut puterea să râdă la final

Nicu Savin

Actualizat 23/03/2024 la 00:54 GMT+2

Aryna Sabalenka s-a calificat în turul 3 al turneului WTA 1000 de la Miami, după ce a învins-o pe buna sa prietenă, Paula Badosa, scor 6-4, 6-3. Bielorusa a arătat un tenis destul de solid, dar mai ales o forță mentală ieșită din comun, în condițiile în care meciul s-a jucat la câteva zile de la decesul fostului său iubit, Kosntantin Koltsov.

Aryna Sabalenka

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka - Paula Badosa a fost cel mai așteptat meci al zilei de vineri de la Miami, asta pentru că toți fanii tenisului erau curioși să vadă cum se descurcă sportiva din Belarus, după ce acum câteva zile fostul său iubit s-a stins din viață. Partida ar fi trebuit să se dispute joi, dar organizatorii i-au oferit Arynei o zi în plus de răgaz pentru a depăși momentul dificil din viața sa înainte să revină pe teren. Badosa și Sabalenka sunt foarte bune prietene, astfel că iberica nu s-a opus amânării cu o zi a disputei.
Cele două sportive ar fi trebui să intre pe teren la ora 11:00 la Miami (17 ora României), dar ploaia le-a ținut în așteptare mai bine de 6 ore. Partida a început în cele din urmă, dar încă de la început s-a onservat o atmosferă ciudată, cele două jucătoare intrând pe teren fără să zâmbească deloc, lucru pe care l-au făcut abia la tragerea la sorți.
Nici tenisul etalat nu a fost de cel mai înalt nivel, jocul ambelor combatante fiind presărat cu mai multe greșeli decât cu reușite. În primul set s-a mers cu serviciul până la 3-3, moment în care Sabalenka a reușit să facă un break, pe care și l-a consolidat imediat. Bielorusa a ratat apoi mai multe șanse de a închide setul pe serviciul adversarei, care s-a apropiat la 4-5, dar a reușit să-și adjudece prima manșă pe propriul serviciu (6-4).

Aryna Sabalenka, în turul 3 la Miami, după o victorie în minim de seturi cu Paula Badosa

Diferența de valoare și de formă s-a văzut și mai mult în setul 2. La 1-1, Sabalenka a reușit să-i spargă din nou serviciul ibericei și apoi s-a distanțat la 3-1. Badosa a stat aproape ulterior și chiar a avut o șansă de a egala la 4. Sabalenka a salvat-o cu ceva noroc și în cele din urmă s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră și 24 minute de joc.
La finalul partidei, cele două jucătoare s-au îmbrățișat la fileu și au și râs una către cealaltă. Imediat, Sabalenka a redevenit "stană de piatră", a salutat politicos publicul și a părăsit arena în aplauze, fără a acordat obișnuitul interviu pe teren (organizatorii au scutit-o de orice declarație pe parcursul turneului).
În turul 3, Aryna Sabalenka se va duela cu Anhelina Kalinina, care s-a impus ieri contra Carolinei Wozniacki, după o revenire fabuloasă. Sabalanka a mai participat de 5 ori la turneul din Florida și cel mai departe a ajuns până în sferturile de finală. Bielorusa a atins de două orie această fază: în 2021 a pierdut la Ash Barty și în 2023 a pierdut la Sorana Cîrstea.
O altă favorită care a intrat pe teren imediat ce ploaia a permis a fost Cori Gauff, favorita 3 a competiției. Americanca a avut nevoie de numai o oră și 18 minute pentru a o învinge pe Nadia Podoroska, scor 6-1, 6-2. Pentru un loc în optimi, Gauff va juca împotriva învingătoarei din disputa Oceane Dodin - Arantxa Rus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo