Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Collins e marea campioană de la Miami! Americanca a câștigat titlul carierei după o victorie în 2 seturi cu Rybakina

Irina Aldea

Actualizat 30/03/2024 la 23:24 GMT+2

Danielle Collins a obținut sâmbătă seară victoria carierei, în fața Elenei Rybakina, și a obținut cel mai important titlu al carierei, la Miami, la 30 de ani, chiar în anul în care a anunțat că se va retrage din tenis.

Danielle Collins, Miami Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Danielle Collins, a 53-a jucătoare a lumii, a câștigat sâmbătă cel mai important titlu al carierei, la 30 de ani. Americanca a învins-o în ultimul act pe finalista de anul trecut, Elena Rybakina, cu scorul de 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 2 minute de joc.
Pentru Danielle Collins, acesta este al treilea titlu al carierei, dar cel mai important de până acum, primul de 1000 de puncte WTA. Datorită acestei victorii de senzație, Collins va reveni pe locul 22 WTA în clasamentul care va fi actualizat luni, pe 1 aprilie. Cel mai sus, Collins a urcat pe locul 7 în ierarhia mondială, pe 11 iulie 2022.
CITEȘTE ȘI:

Collins e marea campioană de la Miami! Americanca a câștigat titlul carierei după victoria în 2 seturi cu Rybakina

Aceasta a fost cea de-a cincea confruntare directă dintre Danielle Collins și Elena Rybakina, scorul fiind acum 3-2 în favoarea sportivei din Kazahstan. Acesta este de abia al doilea meci care se termină în doar două seturi. Până la drumul spre trofeu, Collins le-a învins pe Pera, Potapova, Avanesyan, Cîrstea, Garcia, Alexandrova și Rybakina, cedând un singur set, chiar în primul tur.
Danielle Collins a devenit doar a doua tenismenă care câștigă titlul fără a fi cap de serie, după Kim Clijsters în 2005, de la inaugurarea evenimentului în 1985.
În plus, Danielle Collins a devenit a treia jucătoare care câștigă pentru prima dată un titlu la simplu feminin la Miami Open după ce a împlinit 30 de ani, după Chris Evert (1986) și Petra Kvitova (2023), de la ediția inaugurală din 1985. Americanca a devenit cea mai slab clasată (nr. 53) campioană la Miami Open și a treia cea mai slab clasată care a obținut un titlu la "Sunshine Double" (Indian Wells și Miami).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo