Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, out de la Miami! Românca a ratat șansa unui duel cu "victima" sa preferată

Nicu Savin

Publicat 26/03/2024 la 01:06 GMT+2

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Daniele Collins în optimile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami. Americanca s-a impus cu 6-3, 6-2 și va juca pentru un loc în semifinale contra franțuzoaicei Caroline Garcia, care a trecut în 3 seturi de Cori Gauff.

Sorana Cîrstea, Dubai 2024

Credit imagine: Getty Images

Turneul de la Miami părea să fie unul al răzbunărilor pentru Sorana Cîrstea. În turul secund, sportiva noastră i-a predat o lecție de tenis lui Sloane Stephens, cea care o învinsese la Indian Wells, iar în turul 3 a trecut de Daria Kasatkina, în fața căreia suferise un eșec drastic la Abu Dhabi. În optimi, Sori s-a duelat cu Daniele Collins, împotriva căreia pierduse singurul meci direct (Roma - 2018), dar contra acesteia nu și-a mai putut lua revanșa.
Meciul a început echilibrat, cu cele două jucătoare câștigându-și fără mari probleme game-urile de serviciu. Sorana a avut prima minge de break la 2-2, dar americanca a salvat-o și apoi și-a făcut servicul. Românca a salvat și ea o minge de break în game-ul următor și se părea că se va intra în prelungirile setului.
Din păcate, Collins a reușit break-ul în cel mai important moment, la 4-3 pentru ea, după care a închis manșa cu un game solid pe serviciu.

Sorana Cîrstea, fără replică pentru Daniele Collins, în optimile de finală de la Miami

Sorana a părut mai hotărâtă în startul setului secund, dar a ratat două șanse de a se distanța la 2-0, iar acest lucru a costat-o. Collins a făcut break-ul în game-ul 3 și de acolo totul a curs în favoarea sa. Sori a cedat mental și americanca s-a impus în cele din urmă cu 6-3, 6-2, un scor poate prea dur având în vedere ceea ce s-a întâmplat pe teren.
Sorana Cîrstea s-a oprit astfel în faza optimilor la Miami și impresia e că a ratat o șansă imensă de a repeta parcursul excelent de anul trecut, când a făcut semifinale. Dacă ar fi trecut de Collins, românca ar fi jucat în sferturi cu Caroline Garcia, care a furnizat o surpriză ceva mai devreme, învingând-o în 3 seturi pe Cori Gauff. Garcia e una dintre "victimele" preferate ale Soranei, care o conduce cu 3-2 la duelurile directe, dar a câștigat ultimele 3 dispute, la Indian Wells și Miami 2023, respectiv Abu Dhabi 2024.
În urma turneului din Florida, Sorana Cîrstea pierde ceva puncte WTA și va coborî câteva poziții în clasament (momentan e pe 27 în ierarhia LIVE), dar nu va ieși din top 30, ceea ce este un avantaj în perspectiva viitoarelor competiții majore la care va participa, pentru că va fi cap de serie în cotninuare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo