Românca a făcut, totuşi, un turneu foarte bun, reuşind să ajungă până în ultimul act fără set pierdut. Chiar şi aşa, Buzărnescu nu a reuşit să o învingă şi pe Arantxa Rus, deşi avea un palmares pozitiv împotriva ei.
Buzărnescu o învinsese pe Rus în cele 3 meciuri disputate, de două ori în 2017, la Wimbledon şi Versmold, şi o dată în acest an, la Roland Garros.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 10 ORE

Salt important pentru Buzărnescu în clasamentul WTA

Mihaela Buzărnescu a reuşit un salt impresionant în clasamentul WTA odată cu calificarea în finala turneului ITF de la Valencia.
Astfel, românca a urcat 28 de poziţii, până pe locul 147 WTA, cu 494 de puncte. În semifinale, Mihaela a învins-o pe favorita gazdeor, Aliona Bolsova Zadoinov (187 WTA), scor 6-4, 6-2.
De cealaltă parte, Rus trecuse în semifinale de australianca Seone Mendez (226 WTA), scor 7-6, 6-2.
Mihaela Buzărnescu s-a clasat cel mai bine pe locul 20 în ierarhia WTA, însă în ultima perioadă a avut parte de o cădere. Ea a câştigat un singur titlu WTA, cel de la San Jose, din 2018.
A câştigat peste 2,5 milioane de dolari din tenis. De cealaltă parte, Rus nu a cucerit niciun titlu până în prezent, 61 fiind cea mai bună poziţie pe care a fost clasată vreodată.
A ajuns până în optimile Roland Garros în 2012, fiind cea mai bună performanţă a jucătoarei olandeze.
Pe parcursul turneului de la Valencia, Buzărnescu a eliminat o altă româncă, pe Andreea Prisăcariu (380 WTA), în optimi, scor 6-0, 6-1.
7 românce sunt peste Mihaela Buzărnescu în clasamentul WTA: Simona Halep (15 WTA), Sorana Cîrstea (39 WTA), Irina Begu (59 WTA), Gabriela Ruse (98 WTA), Ana Bogdan (107 WTA), Irina Bara (120 WTA) şi Jaqueline Cristian (126 WTA).
Buzărnescu are 17 victorii şi tot atâtea eşecuri în acest an.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 10 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 16 ORE