Mihaela Buzărnescu va încheia sezonul competițional 2019 în afara Top 100 WTA. Totuși, Miki are planuri mari pentru 2020. Ajunsă pe 6 august 2018 până pe poziția a 20-a, Mihaela a fost nevoită pe 21 septembrie anul acesta să se retragă în calificări de la turneul organizat în Tashkent, fiind accidentată. Aceasta a fost ultima ei competiție din 2019.
"Sunt de aproximativ două luni acasă, în București, am acum o perioadă de pregătire până în ianuarie, când încep turneele din Australia. Mă și recuprez deoarece la ultimul concurs jucat a trebuit să mă retrag pentru că eram accidentată și la gleznă, și la umăr. Durerile nu-mi mai dădeau pace. Glezna și umărul mă dor în continuare. Glezna e mai bine. Aveam la un moment dat și o fascită plantară la călcâiul stâng, aveam o fractură de stres la călcâiul drept, eram extrem de stresată. După ce m-am accidentat în august, nu din cauza mea, ci din cauza acelei arbitre, am făcut o pauză de câteva luni, am reintrat în competiții, la începutul anului mă simțeam mai bine. Odată cu această rutină de meciuri, durerile au reapărut. Făcusem și injecții cu cortizon", a spus Miki pentru Digi FM.

Mihaela a rememorat clipele dificile de la Rogers Cup

Tenis
Mouratoglou a vrut să antreneze o altă jucătoare din România înainte de Halep! "A insistat să mă ia"
12/11/2022 LA 18:00
Mihaela Buzărnescu a suferit la ediția din 2018 a Rogers Cup o accidentare groaznică. Ea a fost nevoită la acea vreme să părăsească terenul în scaunul cu rotile. Miki este în continuare de părere că accidentarea putea fi evitată, asta în cazul în care arbitra din scaun, Marta Mrozinska, ar fi oprit pentru moment partida pentru ca terenul să nu fie ud.
"Dacă nu era acea arbitră... să fi oprit meciul, nu m-aș fi accidentat. Poate câștigam, poate pierdeam, dar încrederea cu care jucam, rezultatele pe care le aveam, urma un Grand Slam, US Open... eu eram foarte aproape să prind Turneul Campioanelor, eram undeva la locul 13 în acel moment. Am rugat-o să oprească, nu a vrut, zicea că pentru ea nu este ud terenul și după două puncte am alunecat și mi-am rupt ligamentul la gleznă. Și acum mi-e milă de mine când mă uit la pozele de atunci, exact ca în filmele acelea de groază. N-am mai vrut s-o bag în seamă (n.r. pe arbitră), a venit să-și ceară scuze a doua sau a treia zi. Am lăsat-o să vorbească ce avea ea de spus, dar vinovați sunt atât ea, cât și supervizorul acelui meci", a mai spus Miki pentru Digi FM.

Mihaela Buzărnescu, despre izbucnirile din teren și planurile de viitor

Miki a vorbit și despre ieșirile vulcanice de pe teren, izbucniri pentru care a fost adesea criticată în mediul public: "Anul acesta am încercat să mai diminuez din această furie, mai multe persoane mi-au spus că e mai bine să fiu aceeași persoană ca în anii trecuți pentru că asta mă caracteriza pe mine și asta îmi dădea mie o forță. Sunt mulți oameni care mi-au reproșat acest lucru... sunt îndreptățiți până la urmă, nu este un comportament demn de un sportiv de performanță. Din afară nu se vede frumos, într-adevăr. Dacă ești mai calm, poate că ești și mai moale. Mie îmi trebuia un impuls din acesta mai vulcanic".
https://i.eurosport.com/2018/08/06/2387925.jpg
"Îmi doresc foarte mult să prind Olimpiada anul viitor, să reintru în Top 50, se poate orice, adică mi-am demonstrat că și cu dureri anul acesta am reușit să stau pe locul 100, asta clar arată că pot juca dacă sunt sănătoasă. Aș mai vrea să joc încă trei ani de zile, până la 34/35. Apoi cred că e cazul să fac și eu un copil. În viitor vreau să-mi deschid un club de tenis cu un centru de recuperare medicală", a mai spus Miki pentru sursa citată.
Tenis
Simona Halep a primit un sfat prețios de la Buzărnescu în contextul suspendării: "Eu asta aș face"
12/11/2022 LA 16:43
Tenis
Mihaela Buzărnescu a fost scoasă pe brațe de pe teren la Iași, cu un game înainte să câștige
02/08/2022 LA 12:13