Este vorba, în mod evident, despre Mirjana Lucic-Baroni, campioană în proba de dublu la Australian Open. Jucătoarea de tenis din Croația s-a întâlnit cu Simona Halep în turneele de Grand Slam de două ori și de fiecare dată a învins, devenind un adevărat coșmar pentru marea noastră campioană. Atât pe hard, cât și pe zgură, croata s-a impus în fața Simonei fără a ceda niciun set.
https://i.eurosport.com/2020/06/15/2833441.jpg
Prima lor confruntare a avut loc la US Open 2014, atunci când Lucic-Baroni a eliminate-o pe reprezentanta noastră în turul al treilea. Un an mai târziu, în 2015, cele două s-au confruntat pe zgura de la Paris. Simona era finalista ediției trecute și avea o mulțime de puncte de apărat, dar adversara ei a eliminat-o premature, încă din turul al doilea. Acum, la mai bine de cinci ani distanță, Mirjana Lucic-Baroni a oferit un interviu pentru SpotMedia.ro, în care a vorbit despre legătura pe care o are cu românca.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Auger-Aliassime, 2-1 la seturi cu Medvedev, live pe Eurosport 1
ACUM 4 ORE

Cum a explicat Mirjana Lucic-Baroni victoria de la Roland Garros

Când am văzut tragerea la sorți de la Roland Garros 2015 știam că va fi un meci mare și foarte dificil. Simona era finalista la ediția din 2014 și, din punctul meu de vedere, merita să o învingă pe Maria Sharapova și să câștige trofeul. Era mare favorită în meciul cu mine. O bătusem la US Open 2014, dar era un alt an, un alt meci, o alta suprafață.Aveam clar în minte cum voiam să joc, dar nu este întotdeauna ușor să-ți pui planul în aplicare, mai ales în fața unei jucătoare de top pe o scenă mare a tenisului, însă am reușit asta. Am fost încrezătoare când am intrat pe teren, știind că am mai învins-o înainte și știind că a avut dificultăți în a se adapta la stilul meu de joc. Simona preferă să construiască punctele și să le prelungească, în timp ce eu prefer să încep și să fiu agresivă încă de la prima minge, să merg după loviturile mele - Mirjana Lucic-Baroni, pentru SpotMedia.ro

Mirjana Lucic-Baroni, cuvinte mari pentru Simona Halep

Am doar sentimente de respect și de apreciere față de Simona, chiar dacă nu ne cunoaștem prea bine la nivel personal. Este una dintre acele campioane care se comportă la fel, indiferent dacă este filmată sau nu, dacă cineva stă cu ochii pe ea. Aceasta este o calitate foarte rară! Este foarte respectuoasă cu toată lumea și acest lucru este foarte plăcut de văzut. Când am văzut că în sfârșit a câștigat Roland Garros, vă spun sincer că am început să plâng de fericire. Apoi, victoria de la Wimbledon împotriva Serenei Williams a fost o adevărată nebunie! Cred că va mai câștiga multe Grand Slam-uri incredibile de acum înainte, va avea rezultate mărețe și îi doresc să obțină cât mai multe trofee - Mirjana Lucic-Baroni, pentru SpotMedia.ro
În vârstă de 38 de ani, Mirjana Lucic-Baroni a obținut cea mai bună performanta a carierei în proba de simplu la Australian Open 2017, când a ajuns în semifinale, dar și la Wimbledon 1999, unde s-a oprit în aceeași fază a competiției. La dublu, sportiva din Croația a câștigat Australian Open în 1998, în timp ce la dublu-mixt are o finală la Wimbledon, în același an. Ea a câștigat din tenis premii de 4.253.458 de dolari, iar cel mai sus a ajuns în clasamentul WTA la simplu pe locul 20.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
IERI LA 06:24
Australian Open
McEnroe a comentat meciul Halep – Cornet de la Australian Open: "Dacă Simona face asta, va fi bine"
IERI LA 01:37