La 19 ani, Jannik Sinner are deja un prim titlu ATP în carieră și un loc în Top 40 mondial. Este singurul jucător sub 20 de ani din prima sută mondială și cel mai tânăr campion din circuitul profesionist din ultimii 12 ani, de la succesului lui Kei Nishikori, de la Delray Beach. De aceea, mulți nu s-au sfiit să îl numească fenomen.
Antrenorul italian Riccardo Piatti (62 de ani) a pariat totul pe puștiul născut la San Candido. În septembrie 2019, croatul Borna Coric, considerat un mare talent în ATP și care până la 22 de ani obținuse două victorii în fața lui Roger Federer și îi mai învinsese pe Wawrinka, Del Potro sau Alexander Zverev, l-a concediat pe reputatul antrenor tocmai pentru că acesta îi acorda foarte multă atenție lui Sinner, iar Piatti își încărcase programul și cu o colaborare cu Maria Sharapova. Coric, jucător de Top 15 la momentul respectiv, s-a simțit atunci ignorat, iar mentorul său nu a avut nicio clipă tentația de a salva acea colaborare prin sacrificarea lui Sinner.
În timp ce colaborarea cu "Masha" s-a încheiat rapid, Sinner a rămas proiectul numărul unu al lui Riccardo Piatti.
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 5 ORE

"Secretul" din pregătirea lui Jannik Sinner

Riccardo Piatti a dezvăluit că una dintre tacticile speciale folosite în pregătirea lui Sinner este acela de a viziona fragmente din meciurile celor trei mari jucători ai ultimelor decade, Federer, Nadal și Djokovic, însă doar acele pasaje din meci în care aceștia nu joacă la cel mai înalt nivel.
"Muncim mult. Cei din echipa lui și cu mine încercăm să simplificăm pe cât de mult posibil toate situațiile pe care le poate întâlni pe durata unui meci. I-am arătat lui Jannik multe meciuri ale lui Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic, doar acele porțiuni în care aceștia joacă slab. Trebuie să conștientizezi că ți se va întâmpla și ție și trebuie să înveți cum să ieși din aceste situații", a explicat Riccardo Piatti.
Jannik Sinner a avut o ascensiune fuliminantă. În iulie 2019 a debutat în Top 200, iar într-un an a făcut un salt de aproape 150 de poziții, urmând să încheie sezonul 2020 pe locul 37 ATP.
Îi spun lui Jannik că întotdeauna trebuie să aleagă soluțiile simple, nu pe cele complicate. Nu văd de ce i-aș aminti ce tineri jucători au eșuat în a-și atinge potențialul – cred că cea mai bună metodă de a învăța nu e să întipărești frică, ci să-i arăți cum să reușească.
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 7 ORE