Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep va disputa primul ei meci din 2021 împotriva liderului WTA, australianca Ashleigh Barty. Partida va avea loc, vineri, 29 ianuarie, în cadrul turneului demonstrativ de la Adelaide, și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1. Super-duelul dintre primele două jucătoare ale lumii va începe în jurul orei 11, ora României, după încheierea partidei dintre Nadal și Thiem.
Ashleigh Barty va reveni pe terenul de tenis după o pauză de 11 luni. În 2020, după turneul de la Doha, Barty a preferat să petreacă timpul alături de familie, în loc să meargă la competițiile organizate în timpul pandemiei de coronavirus cu foarte mult efort. Totuși, australianca nu s-a izolat complet de sport în ultimele 11 luni, ea preferând să joace golf.

Ashleigh Barty, pregătire pe terenul de golf

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Sănătatea și familia au fost prioritățile numărul 1 pentru Ashleigh Barty în 2020, însă australianca nu s-a dezis complet de sport. Ea a dat racheta de tenis pe crosa de golf și s-a relaxat pe terenurile verzi, uriașe, din Australia. De altfel, Barty nu a jucat golf în 2020 doar de plăcere, a și concurat și a câștigat campionatul cluburilor feminine de la Birsbane's Brookwater Golf Club.
"Prietenele mele m-au convins să joc împotriva tuturor acelor campioni de club, pentru mine a fost pură distracție. Am jucat o groază de golf în ultimele 11 luni, dar acum e timpul să renunț la această pasiune și să revin pe terenul de tenis. Voi încerca să joc câteva runde în golf pe tot parcursul noului an, dar acum rachetele de tenis au prioritate", a spus Ash Barty pentru AAP înaintea turneului demonstrativ de vineri.
Acum, campioana din 2019 de la Roland Garros este pregătită să revină pe terenul de tenis, iar antrenorul ei, Craig Tyzzer, spune că meciul de vineri cu Simona Halep este un adevărat test pentru eleva lui, chiar dacă duelul poartă caracter demonstrativ: "Va avea parte de un test real vineri și vom încerca să tratăm acest meci cu maximă seriozitate. Vor fi cel puțin două seturi pline pentru fete, iar asta e grozav. Atât Simona, cât și Ash, de abia așteaptă să se înfrunte vineri, va fi foarte interesant", a spus Craig Tyzzer pentru presa locală.

PROGRAMUL MECIURILOR DIN TURNEUL DEMONSTRATIV ESTE URMĂTORUL:

De la ora locală 13:30 (04:30, ora României)
  • Novak Djokovic (Serbia), locul 1 ATP vs Jannik Sinner (Italia), locul 36 ATP
  • Naomi Osaka (Japonia), locul 3 WTA vs Serena Williams (SUA), locul 11 WTA
De la ora locală 19:30 (10:30, ora României)
  • Rafael Nadal (Spania), locul 2 ATP vs Dominic Thiem (Austria), locul 3 ATP
  • Ashleigh Barty, locul 1 WTA - Simona Halep, locul 2 WTA – în direct pe Eurosport 1
https://i.eurosport.com/2021/01/27/2979648.jpg
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02