Sportiva de peste ocean bifează în această săptămână o nouă premieră, după ce în ultimul an a impresionat aproape la fiecare turneu la care a participat. Gauff a urcat de azi pe locul 49 WTA, fiind prima sportivă atât de tânără din ultimul deceniu și jumătate care să fie atât de sus în clasament.
Ultima sportivă care nu a împlinit 16 ani și care a pătruns în TOP 50 WTA a fost Sesil Karatancheva, care, pe 1 august 2005, reușise o performanță similară.
Cea mai importantă urcare în clasamentul WTA în această săptămână îi aparține Martei Kostyuk, care a urcat 27 de locuri, de pe 168 pe 141. Adolescenta s-a impus în Egipt, după o finală cu Bolsova 6-1, 6-0 și a revenit între cele mai bune 150 de jucătoare ale lumii. Ea a câștigat și proba de dublu a turneului, unde a făcut pereche cu Kamilla Rakhimova.
J&T Banka Ostrava Open
Sorana Cîrstea, înfrângere în primul tur al turneului WTA 500 de la Ostrava
ACUM 12 ORE

Capriati rămâne un reper al precocității

Cea mai precoce sportivă din istorie care a intrat în TOP 50 WTA rămâne Jennifer Capriati, care la 15 ani era deja semifinalistă atât la Wimbledon, cât și la US Open (1991). Totuși, sportiva din SUA a trebuit să mai aștepte încă 10 ani pentru a-și trece în palmares primul turneu de Grand Slam al carierei (2001).
De notat că Jennifer a început să joace la cel mai înalt nivel de la doar 13 ani, jucând finale la două din primele trei turnee la care a participat (înfrângeri la Gabriela Sabatini la Boca Raton și la Martina Navratilova la Hilton Head). În aprilie 1991, la 15 ani și o lună, sportiva din Florida era deja pe locul 23 WTA.
Din păcate petnru ea, Capriati a avut foarte repede un regres, ca urmare a suprasolicitării. După 1992, când a luat aurul olimpic la Barcelona, după o finală cu Graf, sportiva din SUA a avut o perioadă foarte grea, mulți crezând că nu va mai revenit vreodată în elită. În 2001, însă, Capriati a revenit în forță și și-a adjudecat trei titluri de Grand Slam (două la Australian Open și unul la US Open). 2001 a fost anul lui Capriatii care a atins cel puțin semifinalele în toate cele 4 turnee de Mare Șlem, ajungând, după US Open, pe locul 1 WTA.
Pentru a evita ca sportivele foarte tinere să se expună atât de mult, precum Capriati, WTA a limitat numărul de turnee la care o sportivă poate participa. Acesta e unul dintre motivele pentru care Cori Gauff nu a avut încă rezultate și mai bune, regulamentul permițându-i să joace la un număr fix de competiții.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
US Open
Ilie Năstase, expeditiv față de Emma Răducanu: "Doar cu numele ne putem mândri cu ea!"
ACUM 14 ORE
Tenis
Românul care a antrenat-o pe Emma Răducanu, dezvăluiri savuroase: "Mi-a cerut să vorbim în română"
ACUM 15 ORE