Sportiva de peste ocean bifează în această săptămână o nouă premieră, după ce în ultimul an a impresionat aproape la fiecare turneu la care a participat. Gauff a urcat de azi pe locul 49 WTA, fiind prima sportivă atât de tânără din ultimul deceniu și jumătate care să fie atât de sus în clasament.
Ultima sportivă care nu a împlinit 16 ani și care a pătruns în TOP 50 WTA a fost Sesil Karatancheva, care, pe 1 august 2005, reușise o performanță similară.
Cea mai importantă urcare în clasamentul WTA în această săptămână îi aparține Martei Kostyuk, care a urcat 27 de locuri, de pe 168 pe 141. Adolescenta s-a impus în Egipt, după o finală cu Bolsova 6-1, 6-0 și a revenit între cele mai bune 150 de jucătoare ale lumii. Ea a câștigat și proba de dublu a turneului, unde a făcut pereche cu Kamilla Rakhimova.
Australian Open
Australian Open : Day 1 - Highlights NORRIE v KORDA
ACUM 17 MINUTE

Capriati rămâne un reper al precocității

Cea mai precoce sportivă din istorie care a intrat în TOP 50 WTA rămâne Jennifer Capriati, care la 15 ani era deja semifinalistă atât la Wimbledon, cât și la US Open (1991). Totuși, sportiva din SUA a trebuit să mai aștepte încă 10 ani pentru a-și trece în palmares primul turneu de Grand Slam al carierei (2001).
De notat că Jennifer a început să joace la cel mai înalt nivel de la doar 13 ani, jucând finale la două din primele trei turnee la care a participat (înfrângeri la Gabriela Sabatini la Boca Raton și la Martina Navratilova la Hilton Head). În aprilie 1991, la 15 ani și o lună, sportiva din Florida era deja pe locul 23 WTA.
Din păcate petnru ea, Capriati a avut foarte repede un regres, ca urmare a suprasolicitării. După 1992, când a luat aurul olimpic la Barcelona, după o finală cu Graf, sportiva din SUA a avut o perioadă foarte grea, mulți crezând că nu va mai revenit vreodată în elită. În 2001, însă, Capriati a revenit în forță și și-a adjudecat trei titluri de Grand Slam (două la Australian Open și unul la US Open). 2001 a fost anul lui Capriatii care a atins cel puțin semifinalele în toate cele 4 turnee de Mare Șlem, ajungând, după US Open, pe locul 1 WTA.
Pentru a evita ca sportivele foarte tinere să se expună atât de mult, precum Capriati, WTA a limitat numărul de turnee la care o sportivă poate participa. Acesta e unul dintre motivele pentru care Cori Gauff nu a avut încă rezultate și mai bune, regulamentul permițându-i să joace la un număr fix de competiții.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Punctul zilei la Australian Open! Voleu a la Becker reușit de Hurkacz
ACUM 24 MINUTE
Australian Open
Australian Open : Day 1 - Highlights BERRETTINI v NAKASHIMA
ACUM 25 MINUTE