Serena Williams împlinește 40 de ani în această toamnă. A câștigat 73 de titluri WTA la simplu și peste 94 de milioane de dolari în premii. Ea a debutat în turneele profesioniste în octombrie 1995, la Bell Challenge, în Quebec, Canada.
Înainte de startul celei de-a 78-a ediții a turneului Internazionali BNL D’Italia, de la Roma, Serena Williams se afla pe locul 8 în lume, în clasamentul WTA.
"Podoroska știe cu siguranță să joace", a spus Williams, luni, într-o conferință de presă. "Joacă cu multă putere. Am urmărit-o la începutul acestui an, așa că a fost bine. Am putut să-i văd puțin jocul".
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 5 ORE

Serena Williams, la primul meci pe zgură în 2021

Singurele apariții ale Serenei în 2021 au fost la cele două turnee de la Melbourne. A câștigat trei meciuri la Yarra Valley, cedând apoi în sferturi la Ashleigh Barty, după care a ajuns până în semifinala de la Australian Open, învingându-le pe parcurs pe Aryna Sabalenka și Simona Halep, înainte de a pierde în fața lui Naomi Osaka.
"Simt că sunt bine. Sunt la Roma. Voi avea câteva meciuri bune aici, sperăm, și apoi voi fi la un alt Grand Slam, ceea ce mă entuziasmează mereu. Așa că cred că sunt pregătită. Va fi greu fără fanii italieni, pentru că sunt speciali", a mai spus Williams .
Chiar dacă cele mai multe performanțe le are pe hard, zgura îi este totuși „prietenă”, fiind de trei ori câștigătoare a Open-ului Franței și de patru ori campioană la Roma, unde a câștigat în 2002, 2013, 2014 și 2016.
Novak Djokovic a ținut să o felicite pe Serena Williams pentru performanța sa.

Novak Djokovic i-a transmis felicitări Serenei Williams pentru meciul cu numărul 1000 al carierei

"Bună Serena. Felicitări pentru atingerea bornei de 1000 de meciuri jucate în cariera ta. Cuvintele nu pot descrie cât de mult ai contribuit în tenis în general, atât la feminin, cât și la masculin. Tu ești o icoană în acest sport. Îți mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce ai oferit pe teren și în afara lui și pentru tot ceea ce continui să faci. M-ai inspirat și pe mine și pe mulți alți jucători și jucătoare. Sunt încântat să fac parte din aceeași eră cu a ta. Ești cea mai mare campioană. Continuă ceea ce faci!", a spus Djokovic.
Sursa: Mediafax
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
ACUM 8 ORE
Roland Garros
Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"
ACUM 12 ORE