Jakupovic a fost nevoită să se retragă din meciul său de calificare după ce a suferit o criză de tuse. Organizatorii turneului au aprobat organizarea meciului după ce partidele zilei fuseseră amânate pentru o oră din cauza fumului care a acoperit Melbourne marți.
Jakupovic, care încerca să se califice pe tabloul principal, câștigase primul set al partidei cu Stefanie Voegele din Elveția, a căzut în genunchi pe teren. Având dificultate în a respira, numărul 180 mondial s-a retras.

Australian Open: Jakupovic se retrage în urma unor probleme respiratorii

Tenis
Marele regret al lui Roger Federer, pe finalul carierei: "A fost un rahat"
ACUM O ORĂ

Reacția lui Jakupovic după ce s-a retras: ”Nu puteam să respir”

”La încălzirea de la 09:00, aveam dureri în piept. În timpul meciului, după 25 de minute, am început să respir greu, ca și cum aș avea un atac de astm, eu nu sufăr de astm. Așa că am chemat medicul pe teren și apoi mi-am revenit. După ceva timp, în al doilea set, a venit iar medicul și am sperat că va fi mai bine”, a declarat Jakupovic.
Punctele deveneau din ce în ce mai lungi și nu puteam să respir pe teren. Sunt nervoasă și supărată. Sunt mai mult tristă pentru că puteam să câștig
”Nu am astm și nu am probleme de respirație de la căldură. A fost foarte rău, nu am experimentat niciodată așa ceva. Mi-a fost foarte frică. Mi-era teamă că voi leșina și de aceea m-am prăbușit pe teren, nu mai puteam să merg”, a declarat ea.
https://i.eurosport.com/2020/01/14/2752761.jpg
Eugenie Bouchard, fosta finalistă de la Wimbledon, a avut și ea probleme în meciul său și a avut nevoie de îngrijiri medicale în mai multe ocazii, însă a reușit să câștige în final meciul său: ”Nu puteam să respir cum trebuie și mă simțeam amețită”.
Elena Svitolina a criticat și ea organizatorii pe contul ei oficial de Twitter, unde a postat o fotografie în care calitatea aerului nu era cea corespunzător: ”De ce trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău ca să luăm măsuri?”.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
ACUM 14 ORE
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 14 ORE