Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători din istorie, iar trofeele cucerite se datorează în special spiritului său unic de luptător. Longevitatea sa este absolut incredibilă în condițiile în care a sa carieră a fost marcată de numeroase accidentări.
Dacă Rafa a depășit cu bine toate leziunile suferite, acesta a fost nevoit să suporte mereu durerile provocate de sindromul Muller-Weiss, o deformare unui os de la picior pentru care nu există tratament. "Matadorul" a putut juca la Roland Garros în acest an numai datorită injecțiilor pe care le primea înaintea fiecărui meci, care practic îi anesteziau piciorul pentru a nu mai simți durerea.
Citește și:
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 2 ORE

Rafa Nadal a vrut să ia o pauză lungă de la tenis, în 2019

Aceste probleme nu sunt noi, iar Toni Nadal, antrenorul său în trecut, a dezvăluit că au fost momente când Rafa a vrut să reununțe, nemaisuportând durerea. Un astfel de moment s-a petrecut în 2019, când ibericul a vrut să ia o pauză mai lungă și să nu participe la Roland Garros, turneul său favorit.
"În 2019, la Monte-Carlo, a pierdut împotriva lui Fognini (n.r. în semifinală) și mi-a spus că nu mai suportă, că are nevoie de odihnă și că nu va merge la Roland Garros. Mi-a spus că s-a săturat să sufere. L-am sfătuit să se mai gândească puțin, să se uite la vitrinele pline de trofee și să vadă toate lucrurile pe care le-a câștigat. I-am spus că dacă ar avea șansa să mai continue puțin, asta l-ar face să se simtă mai bine", a declarat Toni Nadal, citat de welovetennis.fr.
După acel meci amintit de Toni Nadal, Rafa a continuat să joace și după ce s-a oprit în semifinale la Barcelona și Madrid, a câștigat la Roma și la Roland Garros, ceea ce era la vremea respectivă al 12-lea său titlu la Paris. Între timp Rafa a ajuns la 14 și la 22 de trofee de Grand Slam în general, un record absolut, care cu siguranță poate fi îmbunătățit dacă problemele de sănătate vor fi remediate.
După ce a câștigat săptămâna trecută la Paris, Rafa a început un nou tratament la picior, în speranța că va putea fi apt pentru Wimbledon. A juca din nou cu injecții înainte de fiecare meci e o variantă exclusă pentru marele campion, astfel că nu se știe deocamdată sigur dacă va fi prezent la All Englend Club, deși unchiul său este optimist în acest sens.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie -10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
ACUM O ZI
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
01/07/2022 LA 09:12