Soția lui Novak Djokovic, Jelena, a povestit de curând în cadrul unui interviu pentru Graham Bensinger, un moment dificil din cariera marelui campion sârb și cum a revenit Nole pe teren după acea perioadă dificilă a carierei. În 2018, Djokovic a fost supus unei intervenții chirurgicale la cot în urma unei probleme care i-a dat mari bătăi de cap. Sârbul a luat o pauză de mai bine de șase luni în 2017 în încercarea de a se recupera. Oricum, durerea a continuat și după ce a revenit în circuit, în luna ianuarie a anului 2018.
Novak a decis atunci să-și trateze problema de la cot după o eliminare în turul patru la Australian Open. În dorința de a obține rezultatele care l-au consacrat, Nole a grăbit revenirea în circuit și a fost eliminat timpuriu, în primul tur, de la Indian Wells și Miami Open. După competiția de la Miami, Novak Djokovic a decis să renunțe la tenis și le-a transmis tuturor celor apropiați că se oprește. Momentul a fost povestit de soția lui, Jelena.

Novak Djokovic nu a putut sta departe de tenis decât pentru 10 zile

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Mi-a spus că renunță. Pierduse atunci în Miami, a fost o înfrângere teribilă. Ne-a adunat pe toți și ne spus ‘am terminat’. Am spus ‘poftim?’ Mi-a zis ‘da...’ Apoi i-a transmis lui Eduardo (n. r. membru al echipei) să vorbească cu sponsorii fiindcă vrea să fie totul clar. Ne-a spus că nu știe dacă se oprește pentru șase luni, un an sau pentru totdeauna și să le transmit sponsorilor că dacă vor să rămână, pot să o facă, iar dacă nu, el este împăcat. Ne-am întrebat ce se întâmplă, am plâns, știam cu toții că nu e momentul pentru așa ceva.

Cum a revenit Nole pe terenul de tenis după doar 10 zile

Eu iubesc tenisul, am continuat să-i iau pe copii cu mine și să mergem pe teren. El a venit după noi a treia sau a patra zi și m-a văzut jucând. Din fericire ne-a văzut pe noi cât de mult ne bucuram să fim pe teren, cât de mult ne distram. El nu se mai bucură de tenis, e atât de competitiv și concentrat tot timpul. La un moment dat m-a întrebat dacă-i putem da o rachetă. L-am refuzat, i-am spus că renunțase și că trebuie să ne lase pe noi pe teren. L-am întărâtat, desigur. Ștefan (n.r. fiul lui Nole) l-a chemat pe teren apoi și și-a dat seama că nu-l doare nimic. A continuat să vină cu noi pe teren să joace și în următoarele zile.În ultima zi s-a echipat și mi-a spus că-l sună pe Marian (n.r. Vajda, antrenorul lui Nole). Mi-a zis că-i va cere să se întoarcă și să-i fie din nou antrenor.
Toată lumea îi spunea să încetinească în privința revenirii în circuit. El nu a vrut sub nicio formă să tragă de timp. A pierdut o dată, a pierdut de două ori, de trei ori și a decis că asta e, se lasă de tenis. Nu e un prea bun pierzător, dar de fapt este, pentru că Nole e ca o pasăre Phoenix. A avut nevoie să piardă totul pentru a reveni să construiască un alt turn și trebuie să spun că este un turn minunat.
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818312.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51