Actualul lider mondial din ATP este al treilea cel mai titrat jucător de tenis din istorie, iar compatrioții lui pot fi mândri de el pentru toate reușitele, dar mai ales pentru faptul că a ales întotdeauna cu mândrie să-și reprezinte țara, în ciuda faptului că a avut o ofertă de a-și schimba cetățenia.
Novak Djokovic a acordat de curând un interviu în care a vorbit despre acest episod și despre cât de mult s-a gândit dacă să accepte sau nu oferta primită.
Mă descurcam foarte bine la turneele internaționale de juniori, așa că agenții din tenis m-au observat. Am primit o ofertă să schimb cetățenia, să devin britanic. A fost o ofertă foarte tentantă pentru că asta ar fi rezolvat o mulțime din problemele noastre financiare, dar nu am dat curs acestei propuneri.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Novak Djokovic, britanicul? "Nu, Serbia e țara mea!"

Mama lui Nole a vorbit și ea despre acest moment. Dijana Djokovic este de părere că fiul ei nu ar fi jucat pentru Marea Britanie așa cum o face pentru Serbia. Nole a vorbit și despre alte motive care l-au făcut să aleagă Serbia în detrimentul Marii Britanii, acolo und ear fi putut să aibă de la început tot c ear fi avut nevoie pentru a face performanță.
Personal, nu am vrut s-o fac pentru că nu am vrut să merg în Anglia, acolo unde nu știam pe nimeni. Am vrut să stau acolo unde erau prietenii mei, viața mea, limba mea maternă, țara mea.
Novak este acum împlinit cu alegerea pe care a făcut-o pe vremea când era un junior care promitea multe, dar căruia nu-i erau promise performanțele pe care le-a atins ulterior. Nole i-a făcut deja mândri pe sârbi prin toate evoluțiile de excepție pe care le-a avut în circuit, și continuă să o facă. Pentru Djokovic, probabil acea alegere înseamnă și mai mult azi, pentru că în ciuda faptului că nu a avut tot ce i-a trebuit când era doar un copil, a reușit să răzbească.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54