Roger Federer a devenit campion în proba de junior la Wimbledon pe când avea doar 16 ani, în 1998, demonstrând încă de atunci cât de eficient poate fi jocul lui pe iarbă. După câțiva ani în care nu a reușit să impresioneze pe această suprafață la seniori, elvețianul l-a învins pe Pete Sampras în turul al patrulea al ediției din 2001 și a atras atenția tuturor cu acest succes răsunător. Din acel moment, Roger a devenit unul dintre cei mai de temut adversari pe iarbă, cu 19 titluri și aproape 200 de meciuri câștigate, inclusiv 8 titluri la Wimbledon și aproape 100 de victorii la All England Club.
Pe de altă parte, paradoxul din jocul lui Federer este constituit de faptul că marele campion elvețian a crescut antrenându-se pe zgură, însă la turneul de Grand Slam de la Paris, acolo unde rivalul lui, Nadal, s-a impus până acum de 12 ori, el a reușit să câștige o singură dată, în 2009, după o finală disputată în compania lui Robin Soderling. Vorbind despre cele două suprafețe, Roger a menționat faptul că este mai ușor să joci punctele decisive pe iarbă decât pe zgură, pe suprafața roșie fiind mult mai greu să controlezi raliul. El a precizat că pe zgură se simte expus, este de părere că adversarul îi poate observa mult mai ușor vulnerabilitățile.

Paradoxul din jocul lui Roger Federer

Tenis
Mesajul superb al lui Roger Federer: ”Astăzi aplaudăm altfel de campioni!”
09/04/2020 LA 17:47
Joc mai bine pe iarbă decât pe zgură, asta e sigur, chiar dacă am crescut și am jucat pe zgură dintotdeauna, chiar și iarna în balon. Este ciudat pentru că am avut 0-11 în primele mele meciuri ATP pe zgură. Credeam că nu e posibil să controlez punctele pe suprafața asta. La punctele importante pe zgură pot observa mai multe slăbiciuni în jocul meu, iar acestea sunt evidente pentru adversary. Pe iarbă, sunt două puncte și uneori poți avea noroc, nu ai de unde să ști în schimburile scurte. Pe zgură trebuie să muncești mult ca să câștigi un punct, acolo nu poți ghici. Am fost dezamăgit de jocul meu pe zgură înainte să îmbunătățesc anumite aspecte.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
16/01/2022 LA 10:00