Întâlnirea dintre România și Italia, din Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup) la tenis feminin, este programată vineri, de la ora 15.30, și sâmbătă, de la ora 14.00, fără accesul spectatorilor.
Echipa României este alcătuită din Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara și Elena Gabriela Ruse, în timp ce Italia are în componență pe Martina Trevisan, Jasmine Paolini, Elisabeta Cocciaretto, Giulia Gatto-Monticone şi Bianca Turati.
Înainte de meci, Monica Niculescu a oferit un interviu Eurosport pentru a prefața partida de la Cluj.
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 18 MINUTE

România - Italia la Fed Cup. Interviu exclusiv cu Monica Niculescu

Cum a aflat că va fi căpitanul României
”De acest lucru m-a anunțat Federația Română de Tenis, eu eram la Dubai, aveam turneu, mi s-a părut o propunere interesantă. Eu am mai fost căpitan la Costanța în meciul cu Marea Britanie și a fost o experiență frumoasă. Am zis că nu pot să las echipa pentru că suntem într-un moment greu, vrem să rămânem în grupa mondială, eu mi-am dorit să fiu alături de echipă”.
Despre accidentările suferite de Simona Halep și Patricia Țig
”Bineînțeles că atunci când ai accidentări, nu ai ce să faci. Șansele au scăzut, sincer, puțin. Dar eu tot am încredere în echipa noastră, ne-am antrenat foarte bine, ne place suprafața de joc, ne plac mingile. Într-adevăr nu mai avem o jucătoare de calibrul Simonei, nu o putem înlocui, așa că vom încerca tot ce putem, dar va fi greu. Jucăm împotriva unor nume precum Trevisan, Cocciaretto, ele au turnee în spate, au meciuri în picioare”.
https://i.eurosport.com/2021/04/15/3114836.png
Despre absențele din lotul României: De ce lipsesc Begu, Bogdan, Cristian și Olaru
”Toate fetele de top au fost convocate. Irina Begu normal că a fost convocată, a avut niște meciuri incredibile pentru România și a ajutat echipa mereu. Dar acum ne-a spus că este an olimpic și că vrea să se concentreze pe turnee pentru a face puncte ca să ajungă la Olimpiadă”.
”Și Ana Bogdan a fost convocată, ea poate oricând să-ți câștige un meci, dar a avut un început dificil de an și își dorește să facă puncte, ea este în calificări la Istanbul iar acestea se suprapun cu Fed Cup”.
”Jaqueline Cristian și ea a fost convocată, dar ea își dorește foarte mult să intre în top 100 și vrea să joace la Istanbul, este în calificări la Istanbul și nu poate să vină”
”Ne-am dorit să o avem și pe Raluca Olaru, dar ne-a spus că este an olimpic și vrea și ea să participe la Olimpiada”.
Mesajul Monicăi Niculescu pentru fanii români
”Le mulțumim pentru mesajele frumoase și știm că vor fi alături de noi cu sufletul. Le mulțumim pentru momentele minunate de la Galați, Cluj, București și pentru toată susținerea. Le promitem că o să dăm tot ce putem la acest meci, o să ne dăm sufletul și vom lupta până la ultima minge”
Australian Open
Ngounoue/Snaider - Cross/Mboko - Australian Open
ACUM O ORĂ
Australian Open
Nadal, în finala Australian Open 2022. Rezumatul partidei cu Berrettini
ACUM O ORĂ