Turneul masculin de tenis de la Shanghai, de categoria Masters 1.000 ATP, programat să se desfășoare în luna octombrie, a fost anulat ca urmare a situaţiei epidemiologice din China şi din străinătate, potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de societatea organizatoare, transmite Agerpres.
Decizia a venit în urma unor "discuţii aprofundate cu părţile implicate", printre care şi Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP), au precizat organizatorii într-un comunicat, subliniind că "sănătatea şi siguranţa personalului" este prioritatea sa şi că, ţinând cont de avansul pandemiei în China şi în întreaga lume, "nu este fezabilă" desfăşurarea evenimentului în acest an.

Turneul de tenis de la Shanghai, anulat pentru al doilea an consecutiv

Tenis
Dedicație specială pentru Novak Djokovic, la împlinirea a 35 de ani, din partea grupului Airplay
ACUM 22 MINUTE
China s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o explozie de cazuri de Covid-19, provenind de pe aeroportul din Nankin, capitala provinciei orientale Jiangsu, virusul propagându-se deja în alte regiuni ale ţării.
De peste un an, China a aplicat controale stricte la intrarea în ţară, pasagerii care aterizează pe pământ chinez fiind obligaţi să prezinte teste PCR şi anticorpi negativi, iar apoi să stea în carantină o perioadă de cel puţin două săptămâni într-un hotel stabilit de autorităţi şi plătit de călător.
Acesta este al doilea an consecutiv în care Masters-ul 1.000 ATP de la Shanghai este anulat din acelaşi motiv, alături de alte turnee programate în China în acest an, precum cele de la Chengdu şi Zhuhai, de categoria ATP 250.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/10/3199339.jpg
Roland Garros
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei cu Maria
ACUM O ORĂ