Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a dezvăluit aspectele cheie care l-au ajutat pe Rafael Nadal să revină de la 0-2 la seturi împotriva lui Daniil Medvedev și să câștige titlul de la Australian Open. Spaniolul a câștigat al doilea titlu la Melbourbe săptămâna trecută, acesta fiind și al 21-lea titlu de Grand Slam, un record absolut în tenisul masculin.
Mouratoglou a distribuit câteva clipuri pe Instagram pentru a explica factorii care l-au ajutat pe Nadal să câștige: "Cred că toată lumea l-a văzut pe Rafa pierzând acest meci. Era dominat, era extrem de emoționat, îi lipsea mult mai mult decât de obicei. Cred că toată lumea va fi de acord cu faptul că principalele lui arme sunt rezistența și dragostea pentru luptă. Îi place lupta, îi place când este grea, când celor mai mulți jucători nu le plac acele momente, le iubește. Acolo se simte viu și e el însuși. Și asta i-a făcut cariera așa cum e acum", a spus el.

Cum a reușit Nadal să-l destabilizeze pe Medvedev în finala de la Australian Open

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Mouratoglou a analizat, de asemenea, meciul și a explicat cum unele lovituri cheie și un stil de joc inteligent au schimbat cursul meciului și au întors totul în favoarea lui Nadal: "A început să folosească slice-ul... pentru a-l aduce pe Medvedev la fileu, unde a câștigat puncte importante. Faptul că a câștigat puncte în situații în care Medvedev trebuia să câștige... l-a făcut pe rus să se îndoiască mult. Acesta a fost punctul de cotitură, cheia. Pentru a-l aduce pe Medvedev într-o situație în care era inconfortabil, pentru a-l face să rateze niște lovituri ușoare", a adăugat antrenorul.
Mouratoglou a fost, de asemenea, uimit de starea fizică a lui Nadal și a spus că finala a fost o schimbare completă a aspectelor formei fizice a lui Nadal și a adus laude spaniolului care a folosit întreaga lungime a terenului și a executat lovituri inteligente pentru a-l obosi pe Medvedev.
"Ceea ce m-a surprins foarte mult în acea finală a fost forma fizică a lui Rafa. Ceea ce am văzut până în acel moment în turneu era de departe una dintre cele mai proaste forme fizice pe care le-a arătat până acum în ultimii 20 de ani. Arăta foarte obosit și de aceea am crezut că fizicul va juca un rol important în meci. A jucat o mulțime de servicii imediat după drop shot, deoarece Medvedev era atât de departe. L-a făcut pe Daniil să se îndoiască mult când era aproape de fileu. Dacă te uiți la ultimele trei seturi, el ezită mult. La un moment dat, Daniil se chinuia să lovească din poziții favorabile".
Mouratoglou a susținut, de asemenea, că publicul a susținut o singură tabără și l-a ajutat foarte mult pe Nadal, în timp ce a funcționat complet în sens invers pentru Medvedev: "Rolul mulțimii a fost un atu-cheie pentru Rafa. Daniil a explicat că mulțimea care era atât de unilaterală l-a rănit și nu i-a dat această strălucire în plus. Dar când ai 15000 de oameni care te ajută, te ajută. Și când ai 15.000 de oameni care se poziționează împotriva ta, este foarte dificil să ai această strălucire în joc".
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44