Patrick Mouratoglou și Simona Halep pregătesc intens sezonul de iarbă, dar și-au făcut timp pentru o vizită scurtă în România. Motivul a fost participarea la meciul de retragere al lui Horia Tecău, ce a avut loc în cadrul Sports FEstival, un eveniment care se desfășoară în acest week-end la Cluj-Napoca.
Antrenorul Simonei Halep a susținut un masterclass în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în care a dezvăluit mai multe lucruri extrem de interesante. În primul rând, francezul a recunoscut că a intenționat să se lase de antrenorat înainte să înceapă colaborarea cu Simona, dar discuțiile preliminare avute cu aceasta l-au convins să continue.
"După ce Serena a decis să ia o pauză, le-am mărturisit apropiaților mei că simt că am terminat cu antrenoratul. Știam că unul din atuurile mele era faptul că aduceam mult entuziasm în munca mea. Fără acest entuziasm nu pot fi un antrenor bun. Am simțit că-l pierdusem.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM O ORĂ
Apoi a venit Simona la academia mea, am luat prânzul împreună și s-a stabilit imediat o conexiune excelentă între noi. Am urmărit-o la câteva antrenamente, mi-a plăcut. În a treia zi am luat racheta și am intrat pe teren cu ea. Am simțit o emoție incredibilă: Wow, nu s-a terminat, încă îmi place! Datorită ei am simțit că iubesc din nou să fac ceea ce făcusem cu pasiune în toți acești ani", a spus Mouratoglou, citat de gsp.ro.
Citește și:

Mouratoglou a dezvăluit cum a oprit colaborarea cu Serena Williams

Patrick Mouratoglou a fost antrenorul Serenei Williams în ultimii 10 ani, iar americanca nu și-a anunțat oficial retragerea din tenis. Astfel, în momentul în care Simona a cochetat cu ideea de a-l avea pe francez ca antrenor, acesta era încă mentorul Serenei, care luase o pauză de la tenis.
Mouratoglou a dezvăluit cum a decurs discuția cu sportiva din SUA, în care i-a explicat acesteia că el dorește să antreneze din nou. Francezul a pus o oarecare presiune pe Serena și după ce sportiva nu a dat vreun semn că vrea să revină în circuit, a decis să înceapă munca alături de Halep.
"Am vrut să fiu corect cu Serena și să n-o dezamăgesc la finalul carierei. M-am dus s-o întreb ce intenționează să facă. Nu era foarte limpede pentru ea. Am întrebat-o dacă vrea să meargă la Roland Garros. Mi-a zis că nu știe. Erau șase săptămâni până la turneu. I-am spus că o aștept luni la antrenamente și dacă nu va veni voi considera că sunt liber", a menționat Mouratoglou.
Patrick Mouratoglou și Simona Halep se concentrează acum pe sezonul de iarbă, pe care românca îl va începe săptămâna viitoare, la Birmingham. Ulterior, sportiva noastră va participa la turneul de la Bad Homburg, după care va merge la Wimbledon, acolo unde nu a mai călcat din 2019, de când a cucerit trofeul. În 2020 Grand Slam-ul englezesc nu s-a ținut din cauza pandemiei, iar în 2021 Simona nu a putut participa din cauza unei accidentări serioase.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie -10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep, pe val: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"
ACUM 15 ORE
Wimbledon
Simona Halep, elogiată în presa poloneză, după victoria fulger cu Frech: "A jucat perfect"
ACUM 16 ORE