Patrick Mouratoglou este omul care a stat în spatele perormanțelor uriașe obținute de Serena Williams în ultimii 10 ani. Actualul antrenor al Simonei Halep a stat în loja americancei la 10 dintre cele 23 de titluri de Grand Slam câștigate, colaboarea dintre cei doi fiind una dintre cele mai de succes din istoria tenisului.
Prezent la emisiunea "Profesie - Antrenor Sportiv" de la Canal+, francezul a dezvăluit că relația sa cu Serena a fost construită cu greu. Acesta și-a amintit de prima lor antrenament împreună și a evidențiat că americanca a avut o atitudine care l-a deranjat, dând dovadă de aroganță. Mouratoglou a pus piciorul în prag imediat și i-a impus marii campioane o serie de reguli pe care să le respecte, iar timpul a demonstrat că strategia sa a dat roade.
"Îmi amintesc de primul antrenament cu Serena. Eram la Wimbledonșiea a ajuns dimineața pe teren, eu am fost acolo înaintea ei. O salut și nu-mi răspunde, de parcă aș fi fost un străin. Nu spun nimic, ne apucăm de antrenament, după un sfert de oră vorbesc cu ea și nici nu se uită la mine, parcă n-aș fi vorbit. Așa că am așteptat ca ea să se așeze și când s-a așezat i-am spus ceva ce a surprins-o: < Ascultă, dacă vrei ca totul să meargă bine va trebui să respecți două, trei reguli. Iar regula numărul unu este următoarea: când ajungi dimineața, te uiți la mine și mă saluti și regula numărul doi, când vorbesc cu tine, te uiți la mine și îmi răspunzi >!
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 3 ORE
Am știut după aceea că era modul ei de a prelua puterea, știa că este impunătoare.În plus, știa că reprezintă ceva foarte puternic și încerca să preia puterea asupra oamenilor cu un comportament care intimidează enorm. Așa că a fost foarte important la început să punem bazele colaborării noastre, baze care ne-ar putea oferi șansa ca aceasta să funcționeze.", a spus Mouratoglou, citat de welovetennis.fr.
Citește și:

Mouratoglou, artizanul unor succese imense ale Serenei Williams

Colaborarea dintre Mouratoglou și Serena Williams a început în vara lui 2012, iar rezultatele au venit imediat. Serena triumfa la Wimbledon după o finală cu Agnieska Radwanska (2-1 la seturi) și se întrevedea deja unul dintre cele mai eficiente parteneriate din istoria tenisului feminin.
De atunci, Serena a mai jucat alte 4 finale la Wimbledon, câștigând în 2015 (cu Muguruza) și 2016 (cu Kerber) și fiind învinsă în 2018 (de Kerber) și 2019 (de Halep). Ulimele două înfrângeri au fost extrem de dureroase, pentru că eventuale succese ar fi însemnat titlul de Grand Slam cu numărul 24 și egalarea recordului absolut deținut de Margaret Court.
Nu a fost să fie și poate că nu va fi niciodată, dar, chiar și așa, Serena Williams va rămâne una dintre cele mai mari tenismene din istorie, iar Patrick Mouratoglou are meritul său în cariera americancei.
În afară de cele 3 titluri de la Wimbledon, Serena a mai câștigat sub îndrumarea francezului două trofee la Australian Open, două la Roland Garros și 3 la US Open. În total, 10 din cele 23 de titluri maijore din cariera Serenei au fost obținute cu Mouratoglou în lojă.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 6 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 8 ORE