Patrick Mouratoglou a anunțat încă din timpul Roland Garros că ATP va permite coaching-ul în timpul meciurilor. Forul care guvernează tenisul masculin a anunțat oficial implementarea acestei reguli din data de 11 iulie, după turneul de la Wimbledon. Totuși, jucătorii vor putea primi sfaturi de la antrenori doar după anumite reguli bine stabilite, iar acest lucru se va întâmpla până la finalul sezonului, ca o perioadă de probă.
Antrenorul Simonei Halep a avut o reacție ironică în mediul on-line după anunțul celor de la ATP, subliniind că șefii tenisului nu au făcut altceva decât să legalizeze o regulă care era frecvent încălcată.
"Felicitări ATP pentru “legalizarea” unei practici care a fost folosită aproape la fiecare meci, de decenii încoace. Gata cu ipocrizia", a scris Patrick Mouratoglou pe contul personal de Twitter.
Wimbledon
Novak Djokovic i-a pus la zid pe șefii de la Wimbledon: "Nu pot să accept niciodată asta"
ACUM O ORĂ

Patrick Mouratoglou, luat în colimator de Todd Woodbridge

Ironia lui Mouratoglou a fost taxată imediat de australianul Todd Woodbridge, unul dintre cei mai de succes jucători de dublu din istorie. Acesta are în palmares 22 de tiluri de Grand Slam (16 la dublu masculin și 6 la dublu mixt) și a fost campion olimpic în 1996, la Atlanta, alături de Mark Woodforde.
Woodbridge l-a acuzat pe Mouratoglou că a încălcat regulile tenisului, iar prin reacția sa față de decizia ATP a recunoscut acest lucru.
"Este atât de dezamăgitor să vezi că un antrenor atât de mare recunoaște în mod flagrant că a încălcat regulile sportului nostru atât de mult timp", a scris Woodbridge pe Twitter.
Mouratoglou nu a rămas fără replică și i-a oferit un răspuns imediat lui Woodbridge: "Este un lucru foarte urât din partea ta, Todd. Ești în circuit de multă vreme. De ce negi dovezile că fenomenul coaching-ului are loc în fiecare zi pe terenuri? Încerci să îmi faci o imagine proastă intenționat și să mă acuzi? Acest lucru este dezamăgitor".
Regulile impuse de ATP privind coaching-ul pe teren
  • Antrenorii trebuie să se așeze în locurile deja stabilite de către organizatori de la începutul partidei
  • Antrenorii (care oferă sfaturi atât verbale cât și non-verbale) vor avea această permisiune atâta timp cât nu întrerup jocul sau nu creează vreun obstacol pentru adversar
  • Sfatul verbal poate avea loc numai atunci când jucătorul se află pe aceeași parte a terenului cu antrenorul său
  • Sfatul non-verbal (limbajul semnelor) va fi permis în orice moment în timpul meciului
  • Sfatul verbal poate consta în câteva cuvinte sau fraze scurte, conversațiile nu sunt permise
  • Antrenorilor le este interzis să vorbească cu jucătorul lor în cazul în care acesta părăsește terenul, indiferent de motiv
  • Sancțiunile și amenzile se vor aplica în continuare în cazul abuzului sau al utilizării abuzive a condițiilor menționate mai sus
Wimbledon
Rezumatul meciului Novak Djokovic - Miomir Kecmanovic
ACUM O ORĂ
Tenis
Meciul zilei la Wimbledon: Kyrgios-Tsitsipas. "Va fi o dispută spectaculoasă, de urmărit!"
ACUM O ORĂ