La ediția din 2018 a turneului de la Flushing Meadows, japoneza Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20 pe atunci, a câştigat turneul US Open 2018, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, cu scorul de 6-2, 6-4. Dincolo de rezultat, finala a adus cu sine o mulțime de controverse. Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei, a vorbit deschis despre acest subiect, spunând, în mod surprinzător, că acel moment a reprezentat „cea mai bună zi pentru tenis”.
În dimineața de după finală am avut o întâlnire cu toții. Am intrat în camera unde ne întâlneam și toată lumea era acolo. Era liniște pentru că toți se simțeau inconfortabil. Am luat atitudine și le-am spus că într-adevăr, ziua precedentă fusese cea mai grea zi pentru echipa Serenei Williams pentru că pierduse și pentru tot ce se întâmplase. Însă a fost cea mai bună zi pentru tenis, pentru că tenisul este peste tot. E grozav pentru tenis ce s-a întâmplat acolo. Depinde, desigur, cum privești lucrurile, dar oamenii se uită la sport ca la un film, vor să simtă emoții – Patrick Mouratoglou, pentru Daily Mail

Ce s-a întâmplat în finala US Open 2018

Mutua Madrid Open
Simona Halep poate urca într-un clasament istoric dacă se califică în sferturi la Madrid
01/05/2022 LA 17:55
Finala din 2018 de la US Open va rămâne memorabilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nimeni nu va uita scandalul uriaș provocat de Serena Williams în ultimul act. Williams şi-a pierdut cumpătul în trei rânduri, în timpul finalei de la Flushing Meadows, fiind avertizată de fiecare dată. În setul secund al finalei, Serena Williams a făcut o criză de nervi și a avut o dispută cu arbitrul de scaun, ceea ce i-a atras o penalizare de un game. A fost nevoie şi de intervenţia supervizorilor pentru a o calma pe americancă.
Prima oară, Serena și-a ieșit din fire în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anunţat că antrenorul Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Grand Slam. Al doilea moment de nervozitate maximă a venit în setul doi, când Williams şi-a pierdut serviciul imediat după ce reuşise break-ul, care părea că poate duce meciul în decisiv. Serena şi-a făcut racheta praf, iar arbitrul Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka.
Cel mai încins moment a avut loc după ce Serena l-a numit "hoţ” pe arbitrul spaniol. Acesta a penalizat-o cu un game pe americancă, scorul devenind 5-3 pentru Osaka. A fost nevoie de intervenţia supervizorilor pentru a o linişti pe Williams. Williams a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: "Sunt mulţi bărbaţi aici care au spus mai multe lucruri şi pentru că sunt bărbaţi, nu au păţit nimic. Nu este corect”. Au urmat momente în care Serena a fost surprinsă cu lacrimi în ochi.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Tenis
Cum l-a convins Simona Halep pe Mouratoglou să-i devină antrenor! Dezvăluirea francezului
26/04/2022 LA 06:42
Tenis
Serena l-a surprins pe Mouratoglou, după ce francezul a semnat cu Simona Halep: "Greu de descifrat"
15/04/2022 LA 16:49