Noul antrenor al Simonei Halep este impresionat de "explozia" avută de Alcaraz în acest debut de 2022. Spaniolul a reușit semifinale la Indian Wells, pentru ca apoi să câștige turneul de la Miami. La 18 ani, ibericul a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria turneului din Florida, iar specialiștii anticipează că acesta va domina tenisul de o manieră categorică în următorul deceniu și jumătate.
Inevitabil, au început să se facă multe comparații cu Rafa Nadal, conaționalul său care și-a pus amprenta pe ultimii 15-16 ani din tenisul mondial. Patrick Mouratoglou este de părere că există mult mai multe similarități între cei doi mari campioni spanioli decât am putea să credem la o primă impresie.
"Înțeleg pe de-a întregul comparațiile cu Rafa. Ambii sunt spanioli și ambii au un joc extrem de fizic. În al treilea rând, sunt foarte-foarte puternici din punct de vedere mental. Sunt deja multe similarități, au și un stil asemănător. Mă refer la stilul lui Nadal de acum, nu la cel de la vârsta lui Alcaraz, atunci juca complet diferit. Stătea mult mai în spate și prefera raliurile foarte lungi. Acum e mult mai agresiv. Aș spune că Alcaraz este versiunea modernă a lui Nadal", a spus Mouratoglou, citat de tennisworldusa.org.
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 9 ORE
CITEȘTE ȘI:
ANDREI PAVEL A COMENTAT PARTENERIATUL HALEP – MOURATOGLOU! DE CE SPUNE CĂ FRANCEZUL NU E CEL MAI BUN

Mouratoglou, despre diferențele Nadal - Alcaraz

Întrebat dacă există și diferențe în stilurile celor doi, tehnicianul Simonei Halep a vorbit despre avantajul lui Rafa de a lovi cu stânga forehandul.
"Există și diferențe între cei doi, da. Carlos e dreptaci, iar asta face diferența. În favoarea lui Rafa, pentru că faptul că lovește forehandul cu stânga îi oferă un mare avantaj, are o tehnică unică. Chiar dacă în termeni de stil sunt diferențe, în termeni de calitate sunt foarte multe similarități", a mai spus francezul de 51 de ani.
Pentru Carlos Alcaraz urmează turneul de la Monte Carlo, turneu transmis în direct de Eurosport. Tragerea la sorți a avut loc aseară, iar puștiul minune al tenisului mondial va fi pe același sfert cu Novak Djokovic, numărul 1 ATP, care revine în competiții.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 10 ORE