Majoritatea jucătoarelor din circuitul feminin de tenis ar fi extrem de încântate să încheie un sezon competițional cu două finale de Grand Slam, însă a termina o cursă pe locul secund nu a fost niciodată printre preferințele Serenei Williams. În 2019 au fost destule momente în care Serena a jucat foarte bine, dar pentru ea, un an bun este acela pe durata căruia cucerește cel puțin un titlu major.
De când a revenit în circuit, Serena Williams a disputat șapte turnee de Grand Slam, ajungând în finala a patru astfel de competiții. Americanca nu a reușit să se impună în nicio finală, iar recordul de 24 de titluri de Grand Slam deținut de Margaret Court rămâne în continuare de neatins.
Din postura de antrenor al Serenei m-am gândit foarte mult la ce s-a întâmplat în acele finale, pentru că modul în care a evoluat atunci este în total contrast cu ce a jucat înainte de această fază a competiției. În sferturile de finală și în semifinale și-a distrus adversarele, iar în trei dintre cele patru finale jucate pur și simplu nu și-a făcut apariția. Oamenii mă întrabă dacă Serena poate egala recordul deținut de Court. Răspunsul meu e că ea nu joacă pentru a egala recorduri, ea joacă pentru a le doborî. Serena nu va juca niciodată pentru o medalie de argint, vă păși de fiecare dată pe teren cu gândul la medalia de aur. De fiecare dată va proceda la fel.
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
ACUM 12 ORE

Recordul de titluri majore

  • 1 Margaret Court 24 de titluri
  • 2 Serena Williams 23 de titluri
  • 3 Steffi Graf 22 de titluri
  • 4 Helen Wills Moody 19 titluri
  • 5 Chris Evert, Martina Navratilova 18 titluri
  • 6 Billie Jean King 12 titluri
  • 7 Maureen Connolly, Monica Seles 9 titluri
  • 8 Suzanne Lenglen, Molla Bjurstedt Mallory 8 titluri
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Un fost colaborator al Serenei Williams aruncă "bomba": "De asta nu am reacționat la retragerea ei"
15/09/2022 LA 10:29
Tenis
Ion Țiriac a intervenit peste un reporter care a spus că Serena Williams e cea mai mare campioană
11/09/2022 LA 18:40