ATP a anunțat oficial implementarea coachingului din data de 11 iulie, după turneul de la Wimbledon. Astfel, jucătorii vor putea primi sfaturi de la antrenori după anumite reguli bine stabilite, iar acest lucru se va întâmpla până la finalul sezonului, ca o perioadă de probă. Antrenorul Simonei Halep a avut o reacție ironică după anunțul celor de la ATP, subliniind că șefii tenisului nu au făcut altceva decât să legalizeze o regulă care era frecvent încălcată.
"Felicitări ATP pentru “legalizarea” unei practici care a fost folosită aproape la fiecare meci, de decenii încoace. Gata cu ipocrizia", a scris Patrick Mouratoglou pe contul personal de Twitter. Francezul a fost contrat de mai multe voci importante din tenis, printre care și Nick Kyrgios, care a transmis că a fi singur pe teren, fără a primi niciun fel de ajutor, e de fapt cel mai frumos lucru în tenis.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Alexander Zverev a revenit la antrenamente, la două luni după accidentarea suferită la RG
ACUM 7 ORE

Mouratoglou, mesaj fără echivoc pentru critici, după măsura anunțată de ATP

După ce a fost contrat pe rețelele de socializare pentru poziția sa, Patrick Mouratoglou a publicat un nou mesaj prin care a demonstrat că măsura adoptată de ATP se bazează pe acordul tuturor părților implicate în tenisul mondial masculin: "A fost realizat un sondaj pentru a testa regula. Hai să ne uităm la fapte:
  • - 90% dintre antrenori au aprobat-o
  • - 80% dintre jucători au aprobat-o, de asemenea
  • - liderii din ATP au aprobat-o
  • - conducerea ATP a aprobat-o
  • - Consiliul Jucătorilor a aprobat-o
  • - Consiliul ATP a aprobat-o", a transmis francezul pe contul personal de Instagram.
Tenis
Slăbiciunea lui Alcaraz: italienii. Cum l-au transformat eșecurile din 2022 pe spaniol
ACUM 14 ORE
National Bank Open
Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup
ACUM 15 ORE