Serena Williams a cucerit ultimul ei titlu de Grand Slam în circuitul feminin de tenis în 2017, la Australian Open, iar de atunci a pierdut cele patru finale de Grand Slam jucate. Americanca a părăsit Australian Open 2021 în semifinale după un meci în care nu a putut să-i pună mari probleme celei care avea să devină campioană, Naomi Osaka. Astfel, Serena Williams nu a reușit nici la acest Grand Slam să o egaleze pe Margaret Court (24 de titluri majore).
Chiar dacă experții din sportul alb nu îi mai dau atât de multe șanse de reușită celei mai titrate tenismene aflată în activitate, antrenorul ei e de altă părere. Patrick Mouratoglou crede că Serena Williams încă este capabilă să producă surprize uriașe și chiar să cucerească un nou titlu major, după cel de la Australian Open 2017.

Patrick Mouratoglou nu și-a pierdut încrederea în Serena Williams

Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43
"Serena a depus atât de mult efort înainte de Australian Open și era într-o formă de joc excelentă, așa că acest aspect vrem să-l păstrăm și să-l îmbunătățim pentru că e cheia succesului. Forma fizică este cu atât mai importantă pe zgură. Cred cu adevărat că poate juca foarte bine și pe zgură, tot ce trebuie să facă e să se mențină în formă pe zgură pentru că serviciul nu e la fel de eficient și trebuie să muncești mai mult pentru victorii.
Fiecare raliu este o luptă, dar simt că este pregătită 100% pentru această provocare, poate fi extrem de periculoasă și pe zgură. Nivelul ei actual este înalt, când e la 100% în privința formei fizice, poate câștiga orice turneu de Grand Slam. Trebuie să recunosc că Serena e foarte aproape de recordul deținut de Margaret Court, cred că va ajunge acolo cât de curând", a spus Patrick Mouratoglou.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep, ironizată de soțul Serenei Williams în scandalul de dopaj! Cum a râs de româncă
21/10/2022 LA 18:25
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02