Daniil Medvedev a jucat finala la Australian Open (2021) și la US Open (2019), iar la Wimbledon a ajuns până în turul al treilea (2018, 2019), dar la Roland Garros nu a reușit niciodată până acum să treacă de turul inaugural, fapt care confirmă că relația rusului cu suprafața roșie este destul de complicată.
Totuși, Daniil Medvedev a ajuns în optimile de finală la Madrid după ce l-a învins pe favortiul gazdelor, spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, ocupant al locului 49 ATP, scor 4-6, 6-4, 6-2. La un moment, în timul partidei din turul secund, Daniil Medvedev a transmis un mesaj cât se poate de clar spre boxa sa. Rusul a strigat "Nu vreau să joc aici pe suprafața asta!".

Daniil Medvedev și suprafața pe care nu se poate exprima: zgura

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
ACUM 4 ORE
Aceasta a fost prima victorie a lui Medvedev pe zgură din aprilie 2019, punând capăt unei serii de șase înfrângeri consecutive pe această suprafață. El a venit la Madrid cu un record de 0-2 la victorii înfrângeri la Caja Magica, în timp ce la Roma și Roland Garros are un record de 0-2, respectiv 0-4.
Totuși, la finalul meciului, văzând că a obținut calificarea în optimi, rusul a glumit și a scris pe cameră "Iubesc zgura", ironia sa ajungând peste tot pe rețelele de socializare. Pentru un loc în sferturile de finală, al treilea jucător al lumii va trebui să se confrunte cu favoritul numărul 16, chilianul Cristian Garin, care a trecut cu ușurință în turul secund de Koepfer.
Înainte să înceapă sezonul de zgură, Daniil Medvedev a spus că singurul lui obiectiv pentru următoarele luni este să câștige măcar un singur meci la toate turneele desfășurate pe suprafața roșie: Madrid, Roma, Roland Garros. Rusul și-a îndeplinit deja dorința în privința turneului desfășurat în capitala Spaniei.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Laver Cup
Daniil Medevedev, încântat să participe la Laver Cup! Ce a declarat proaspătul campion de la US Open
ACUM 7 ORE
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58