Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mașinăria de ași s-a întors! Isner a pierdut în sferturi la Madrid, dar a atins o bornă incredibilă

Nicu Savin

Actualizat 07/05/2021 la 16:27 GMT+3

John Isner a avut o săptămână fantastică la Madrid, dar a părăsit turneul din capitala Spaniei în sferturile de finală, fiind învins în 3 seturi de Dominic Thiem, scor 6-3, 3-6, 4-6.

John Isner à Madrid en 2021

Credit imagine: Getty Images

John Isner a dat peste cap toate calculele specialiștilor și a reușit un parcurs foarte bun la Mastersul de la Madrid. Cunoscut drept un jucător care nu se simte cel mai bine pe zgură, americanul a ajuns până în sferturile de finală, după victoriile cu Miomir Kecmanovic (6-4, 7-6), Roberto Bautista Agut (6-4, 6-7, 7-6) și Andrey Rublev (7-6, 3-6, 7-6).
În sferturi, Isner a dat peste Dominic Thiem, iar austriacul a reușit în cele din urmă să găsească antidot la serviciul său impecabil. Uriașul american a câștigat primul set cu 6-3, dar Thiem a revenit și s-a impus în următoarele două cu 6-3 și 6-4, fiind astfel primul jucător din careul de ași de la Madrid.

John Isner, record de ași în istoria tenisului, pe zgură

Fără îndoială, John Isner este unul dintre cei mai buni serveri din circuit, dacă nu cel mai bun la ora actuală, iar acest lucru s-a văzut cu vârf și îndesat și la turneul de la Madrid. Americanul a servit în total 107 ași în cele 4 partide jucate, cei mai mulți în meciul cu Rublev (29).
Astfel, Isner a ajuns la 2051 de ași în carieră în turneele desfășurate pe zgură. Înaintea turneul de la Caja Magica, pe primul loc în această ierarhie era Ivo Karlovic (2037 de ași), iar pe locul secund se afla Feliciano Lopez (2011). Performanța lui Isner este cu atât mai mare cu cât a reușit cei 2051 de ași într-un număr mai mic de meciuri jucate pe zgură decât cei pe care i-a depășit în această săptămână.
În topul all-time pe toate suprafețele, Isner este pe locul 2, cu 12.582 de ași, în spatele lui Karlovic, care are 13.653, dar americanul are șanse mari să ajungă lider în acest clasament.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo