Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal nu a cedat decât trei game-uri în primul său meci disputat la ediția din acest an a turneului de la Madrid, în fața compatriotului său, Carlos Alcaraz. În vârstă de 18 ani, împliniți chiar ieri la Caja Magica, Alcaraz nu a reușit să se apropie deloc de nivelul lui Rafa și a fost învins clar, 6-1, 6-2, într-o oră și 14 minute de joc.
În urma victoriei obținute ieri la Mutua Madrid Open în fața lui Carlos Alcaraz, Rafael Nadal și-a îmbunătățit recordul în fața tinerilor tenismeni ajungând la 18-0. Spaniolul în vârstă de 34 de ani și-a demonstrat în repetate rânduri calitatea, iar puștii din circuit nu au reușit să-i amenințe armele orice ar fi încercat. De altfel, Nadal a învins și jucători precum Novak Djokovic, Andy Murray, Juan Martin del Potro, Richard Gasquet și Gael Monfils când aceștia erau doar niște adolescenți.

Rafael Nadal, fără milă în fața tinerilor jucători din ATP

Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
IERI LA 11:44
La nivelul de joc pe care Rafa Nadal l-a arătat la Barcelona și în turul secund la Madrid, este greu de crezut că cineva îi va pune probleme până în fazele superioare ale competiției. Chiar și așa, ibericul este marele favorit la câștigarea titlului de la Caja Magica, pe care l-a mai cucerit de cinci ori în carieră.
Aceasta este lista jucătorilor cu cele mai bune recorduri împotriva tinerilor jucători pe zgură din Era Open:
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Djokovic, în atenția unui rival din circuit: "Pentru mine nu este unul dintre cei mai buni!"
27/09/2022 LA 12:49
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
26/09/2022 LA 11:54