Carlos Alcaraz a împlinit azi 18 ani. Tânărul sportiv născut la El Palmar, în Murcia, și-a făcut un cadou excepțional de majorat: a jucat un meci la Madrid în compania idolului său, Rafael Nadal. Pe zgura de la Caja Magica, pe care a câștigat cinci trofee de-a lungul carierei, nu a fost loc de surprize, multiplul campion de la Roland Garros impunându-se în două seturi, scor 6-1, 6-2, după o oră și 14 minute de joc.
Ocupant al locului 120 în clasamentul ATP, Alcaraz a început partida de pe principala arenă de la Caja Magica având mult curaj. Tânărul spaniol a avut chiar și o minge de break în primul game, însă asta a fost tot în manșa inaugurală. Rafa Nadal și-a intrat apoi în ritm și a făcut instrucție cu adversarul său, care nu a reușit să câștige decât un game. În setul al doilea, Alcaraz a reușit chiar un break, acesta fiind obținut la scorul de 3-0 în favoarea adversarului. În aplauzele publicului, puștiul de 18 ani și-a mai trecut în cont un game până la finalul partidei (6-2), însă doar atât a putut Nadal să-i cedeze compatriotului său.

Rafael Nadal, reacție savuroasă după victoria categorică de la Madrid în fața lui Carlos Alcaraz

Astana Open
Alcaraz, după eliminarea din primul tur de la Astana: "Trebuie să învăț din astfel de meciuri"
ACUM 2 ORE
La finalul întâlnirii de pe stadionul "Manolo Santana", Carlos Alcaraz a primit din partea lui Feliciano Lopez un tort, iar spectatorii din tribune i-au cântat "la mulți ani!". Apoi, la interviul de pe teren, Rafael Nadal i-a făcut pe fani să izbucnească în râs cu o replică amuzantă: "Nu a fost ziua în care să-i ofer vreun cadou, nu? Glumesc, bineînțeles. Carlos are un viitor foarte frumos. Este umil, pasionat și foarte muncitor. Are ceva special și cu siguranță poate deveni unul dintre cei mai buni jucători din lume în viitor", a spus Rafa Nadal.
La rândul lui, Alcaraz a avut cuvinte de laudă pentru idolul său: "Sunt foarte fericit să-mi petrec ziua de naștere învățând de la cel mai bun. Acest meci mi-a arătat cum trebuie să gestionez momentele dificile și cum trebuie să joc cu acest fel de jucător. Dacă aș fi jucat în trecut mai multe meciuri ca acesta de azi, aș fi avut șansa să cresc mai repede, să mă dezvolt mai bine, dar e timp pentru asta. Înainte de meci nu am vorbit cu Rafa, dar apoi mi-a urat la mulți ani și mi-a spus să continui să muncesc la fel de tare ca până acum", a spus Carlos Alcaraz la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Alcaraz, record incredibil oprit în primul tur la Astana! David Goffin a pus capăt seriei ibericului
ACUM 6 ORE
Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19