Carlos Alcaraz e văzut de mulți specialiști un viitor număr unu mondial, spaniolul intrând sub lupa specialiștilor încă de pe vremea când evolua la juniori. În 2020, ibericul a intrat între primii 150 din lume, iar finalul de 2021 speră să îl găsească între primii 50 în clasamentul ATP. Totuși, azi, chiar în ziua în care împlinește 18 ani, nu a avut nicio șansă în fața titanului Rafael Nadal.
Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a făcut o adevărată instrucție pe arena principală de la Madrid în fața lui Carlos Alcaraz, căruia i-a cedat doar trei game-uri. Rafa s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră și 14 minute de joc, scor 6-1, 6-2. Dacă Nadal a arătat o formă de joc incredibilă, Alcaraz de partea cealaltă nu a putut decât să se apere, dar fără succes în fața unui adevărat "taifun". În turul următor, Nadal se va duela cu învingătorul partidei Popyrin – Sinner.
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
ACUM 9 ORE

Rafael Nadal, demosntrație de forță la Madrid în fața lui Carlos Alcaraz

În turul întâi la Madrid, Alcaraz a trecut neașteptat de ușor de Mannarino, locul 34 ATP, cu 6-4, 6-0, devenind cel mai tânăr jucător care câștigă un meci pe tabloul principal la Caja Magica de la... Rafael Nadal, adversarul lui de azi. Tânărul sportiv din Spania își va aminti fără doar și poate acest meci. Chiar el a spus că indiferent de rezultat, duelul cu Nadal îi va marca viața, dar mai ales cariera.
Deși nu a avut nicio șansă în fața celui mai mare tenismen pe zgură, Carlos Alcaraz are în față un viitor strălucit. În vârstă de doar 18 ani, ibericul a mărturisit că Rafael Nadal este idolul lui, chiar dacă la stitlul de joc nu se aseamănă. În plus, suprafața preferată este zgura, iar turneul favorit Roland Garros.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
IERI LA 12:17
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
IERI LA 11:34