Dublă campioană la Caja Magica, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, luni, după ce a învins-o pe Coco Gauff (SUA), cu 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 18 minute de joc. În continuare, sportiva noastră se va duela pentru un loc în semifinale cu Ons Jabeur, a opta favorită de pe tabloul de simplu feminin.
Halep a câştigat şi primele sale două meciuri directe cu Gauff, 6-3, 6-3 în optimi la Wimbledon, în 2019, în drumul spre trofeu, şi cu 6-3, 6-4 anul acesta la Indian Wells, în turul al treilea. Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în alte două rânduri (2014 şi 2019), a ajuns la 30 de victorii pe tabloul principal al turneului din capitala Spaniei, fiind devansată la acest capitol doar de cehoaica Petra Kvitova (32), triplă campioană la Madrid.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 4 ORE

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturile de finală la Madrid

"Cred că am jucat exact ceea ce trebuia. În setul al doilea, ea a schimbat ceva, a fost mai agresivă şi nu a fost uşor să-mi adaptez jocul, dar în final am reuşit să o împing în spatele terenului şi am făcut ceea ce am vrut să fac. Am jucat de câteva ori cu ea şi am ştiut la ce să mă aştept. Am fost un pic mai puternică, azi. (n.r. - despre câştigarea turneului) E un an diferit, totul e diferit, încerc doar să mă concentrez pe fiecare meci pe care îl joc şi să cred în şansa mea. Am amintiri grozave, dar finala e foarte departe. Încerc doar să joc cel mai bun tenis al meu, în turul următor", a declarat Halep, pe teren.
Halep a avut un as, faţă de 3 ai americancei, Simona nu a comis nicio dublă greşeală, în timp ce Gauff a avut 6, Halep a avut un procentaj de 83,8% la punctele reuşite cu primul serviciu, iar Gauff 61,5%. Halep a reuşit 11 mingi direct câştigătoare, în timp ce Gauff a încheiat cu 18, dar a făcut 30 de erori neforţate, faţă de doar 10 ale româncei.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 4 ORE
Tenis
Mouratoglou vine în România! Evenimentul spectaculos la care va lua parte alături de Simona Halep
ACUM 5 ORE