Simona Halep a fost din nou o nucă prea tare pentru Cori Gauff, cea care mult timp a fost văzută marea speranță a tenisului mondial. Sportiva din SUA a pierdut cu 4-6, 4-6 duelul de la Madrid, iar tânăra de peste Ocean a gestionat cu greu eșecul, mai cu seamă că a condus cu 4-1 în setul secund. Gauff a părut că a reintrat în meci, dar tăvălugul Halep a lăsat-o fără răspuns.
A fost a 3-a întâlnire dintre cele două, toate disputele directe având loc la cel mai înalt nivel (Wimbledon, Indian Wells și, acum, Madrid). Ca atare, lui Gauff i-a fost extrem de dificil să gestioneze situația, iar la final s-a "ascuns" pe culoarele care duc la unul dintre terenurile de antrenament din capitala Spaniei.
Mutua Madrid Open
E Ons Jabeur cea mai valoroasă jucătoare de origine arabă din istorie?
08/05/2022 LA 14:28
Într-o postare pe Twitter, Gauff a fost suprinsă extrem de abătută, primind sfaturi de la tatăl său. Acesta a gesticulat larg, semn că i-a explicat sportivei din SUA unde a greșit și cum a "reușit" să o scape din mână pe Simona, în setul secund.
CITEȘTE ȘI:
IMAGINEA LUNII: CE L-A PUS SIMONA HALEP PE MOURATOGLOU SĂ FACĂ, DUPĂ SUPERBA VICTORIE CU CORI GAUFF

Simolna Halep a lăudat-o pe Gauff, după victoria de la Madrid

Simona Halep a avut cuvinte de laudă la adresa adolescentei din SUA, după victoria de ieri, în care a câștigat peste 80% din punctele jucate cu primul serviciu. Sportiva noastră e convinsă că e doar o chestiune de timp până când Gauff va obține victorii mari și s-a declarat impresionată de serviciul tinerei de 18 ani.
"Coco e superatletică, aleargă bine și se deplasează extraordinar. E o jucătoare grozavă, foarte tânără, va fi mult timp în top. Iar serviciul, 201 km/h în acest meci, incredibil. După părerea mea, e mai bună pe zgură pentru că spinul de pe forehand este deranjant pentru adversară", a spus Simona, într-o conferință de presă.
Pentru Halep urmează o confruntare mult mai dificilă, în sferturi, împotriva unei specialiste pe zgură, Ons Jabeur. Partida va avea loc miercuri, organizatorii urmând să anunțe în cursul zilei de azi ora de start.
Simona Halep și Ons Jabeur s-au întâlnit până acum în circuit de 3 ori, scorul fiind 2-1 pentru Simona Halep, toate pe hard. Sportiva din Tunisia s-a impus în primul lor meci, la Beijing în 2018, atunci când românca s-a retras după primul set. Următoarele 2 meciuri s-au disputat la Dubai, la edițiile din 2020 și 2022. Halep s-a impus de fiecare dată.
Turneul ATP Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Madrid, turneul revanșelor pentru Jabeur: "Bencic, Halep, Alexandrova, toate m-au bătut în trecut!"
06/05/2022 LA 12:52
Mutua Madrid Open
Jabeur e în finală la Madrid! Parcurs fabulos pentru jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep
05/05/2022 LA 17:03