Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mouratoglou, responsabil de "renașterea" Simonei Halep în circuit: "Am 100% încredere în ce facem!"

Irina Aldea

Publicat 01/05/2022 la 08:12 GMT+3

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în optimile de finală de la Madrid, arătând un nivel de joc fantastic în fața favoritei numărul 2, Paula Badosa. Românca a recunoscut la Madrid că Mouratoglou a avut un impact incredibil în modul ei de a gândi, de a juca, de când cei doi lucrează împreună, de la începutul lunii aprilie.

Simona Halep & Mouratoglou

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, după ce a învins-o pe favorita numărul 2 a turneului, Paula Badosa, cu 6-3, 6-1. Halep (30 ani, 21 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 16 minute de joc, la capătul unui meci pe care l-a controlat categoric și în cadrul căruia a arătat un nivel de joc excelent.
Halep nu mai învinsese o jucătoare din top 5 mondial din septembrie 2020, când câştiga cu 6-0, 2-1 (abandon) în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, în finala turneului de la Roma. În continuare, pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep se va duela cu tânăra sportivă din SUA, Coco Gauff, care a trecut de Yulia Putintseva cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, după un meci care a durat două ore şi 20 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Patrick Mouratoglou, impact fabulos în cariera Simonei Halep, la doar o lună de la începrea colaborării

Simona Halep, care a început să lucreze cu Mouratoglou de la începutul lunii aprilie, s-a declarat la Madrid extrem de încântată de cum decurge parteneriatul cu antrenorul francez. Românca a recunoscut că transformarea ei i se datorează tehnicianului: "Împotriva Paulei Badosa cred că am făcut totul așa cum trebuie. Ceea ce am vorbit cu Patrick înainte de a intra pe teren am reușit să îndeplinesc perfect și asta mă bucură foarte mult. Acum sunt din nou fericită pe teren, mă distrez din nou și asta este esențial la vârsta mea. Acest meci îmi va da mult elan și încredere, mai ales că mi-a plăcut mult cum am jucat. Am 100% încredere în ce facem, în instrucțiunile lui Patrick și așa voi juca în această nouă etapă", a spus Simo la Madrid.
Halep şi Gauff s-au mai întâlnit două ori până în prezent şi de fiecare dată a câştigat românca. În 2019, în optimi, la Wimbledon, Halep s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-3, iar anul acesta, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells, cu scorul de 6-3, 6-4. Partida dintre cele două va avea loc luni la Madrid, la o oră pe care organizatorii o vor comunica duminică seara.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo