Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, comparată cu Djokovic în presa din Spania, după meciul cu Badosa: "Paula, victimă sigură!"

Irina Aldea

Publicat 01/05/2022 la 09:34 GMT+3

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în optimile de finală de la Madrid, arătând un nivel de joc fantastic în fața favoritei numărul 2, Paula Badosa. Românca a fost atât de bună încât a fost aplaudată la scenă deschisă chiar și în presa din Spania.

Simona Halep & Paula Badosa

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, după ce a învins-o pe favorita numărul 2 a turneului, Paula Badosa, cu 6-3, 6-1. Halep (30 ani, 21 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 16 minute de joc, la capătul unui meci pe care l-a controlat categoric și în cadrul căruia a arătat un nivel de joc excelent.
Halep nu mai învinsese o jucătoare din top 5 mondial din septembrie 2020, când câştiga cu 6-0, 2-1 (abandon) în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, în finala turneului de la Roma. În continuare, pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep se va duela cu tânăra sportivă din SUA, Coco Gauff, care a trecut de Yulia Putintseva cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, după un meci care a durat două ore şi 20 de minute de joc.
Halep şi Gauff s-au mai întâlnit două ori până în prezent şi de fiecare dată a câştigat românca. În 2019, în optimi, la Wimbledon, Halep s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-3, iar anul acesta, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells, cu scorul de 6-3, 6-4. Partida dintre cele două va avea loc luni la Madrid, la o oră pe care organizatorii o vor comunica duminică seara.
CITEȘTE ȘI:

Spaniolii, jos pălăria în fața Simonei Halep. Ce au scris marile publicații după victoria cu Badosa

Marile publicații din Spania au reacționat imediat după meciul dintre Halep și Badosa, meci la finalul căruia reprezentanta lor a cedat în două seturi rapide. Jurnaliștii spanioli au transmis că Paula a fost "victimă sigură" în fața jocului atât de elaborat al Simonei Halep, aflată într-o formă de zile mari la Madrid.
"Românca a scos la suprafață acea jucătoare de tenis dominantă care a uimit la Caja Magica în trecut, acolo unde e de patru ori finalistă și de două ori campioană. Pentru Halep, care a obținut a 29-a victorie la Madrid, turneul spaniol este al treilea cel mai reușit din cariera ei, după Australian Open (31) și Roland Garros (31). Românca, o luptătoare desăvârșită pe care Badosa nu o înfruntase niciodată, a jucat precum Djokovic aflat în cea mai bună formă a lui. Schimbările de ritm și direcție au debusolat-o total pe Badosa, care nu a putut rezista în fața dublei câștigătoare de Grand Slam din România, care s-a apărat precum o felină atunci când Paula a atacat", au scris jurnaliștii de la AS.
"Badosa, doborâtă de o versiune de campioană a lui Halep", au titrat și spaniolii de la Mundo Deportivo: "Paula Badosa, a doua jucătoare a lumii și semifinalistă la ediția de anul trecut, a spus 'adio' în turul secund, după ce s-a 'izbit' de o o Simona Halep care a arătat ca o mare campioană".
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo