Dublă campioană la Madrid, Simona Halep a revenit cu o victorie în circuit, 6-2, 6-3 cu chinezoaica Shuai Zhang, joi, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, după mai bine de o lună de pauză din cauza unei accidentări. Halep (30 ani, 21 WTA) a câştigat în doar 70 de minute primul său meci după începerea colaborării cu antrenorul Patrick Mouratoglou.
Sportiva noastră a vorbit după meci de noua experiență, cea în care se antrenează într-o academie de tenis, un pas pe care nu a îndrăznit până acum să-l facă în carieră, însă se felicită pentru mișcarea pe care a făcut-o apelând la Mouratoglou, antrenorul francez cu o mulțime de performanțe alături de nume mari din tenis.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
WTA a prefațat debutul Simonei Halep la Roland Garros! Motivele pentru care Simo va excela în 2022
ACUM O ORĂ

Simona Halep se felicită că a făcut pasul de a se antrena într-o academie, alături de Mouratoglou

"Pot să spun că nu m-am așteptat niciodată să fac acest pas, nici nu-mi dădea prin cap așa ceva. Nu am fost pro academii, pentru că nu am crezut că o să pot să fac față unui sistem foarte bine pus la punct, cu o anume oră de trezire, totul riguros, mi-a plăcut mai mult să fiu independentă, dar impactul pe care l-am avut când am intrat acolo și m-am antrenat a fost ceva wow. Deodată am simțit că vreau să fac treaba asta. În momentul respectiv, Patrick nu era disponibil, dar am tot stat acolo și m-am antrenat cu altcineva, a fost o experiență deosebită și vibe-ul de acolo m-a ajutat că iau decizia, care nu a fost una ușoară, să schimb toată rutina și modul de viață, dar sunt foarte bucuroasă că am făcut pasul și că am avut această oportunitate", a spus Simona Halep pentru Gazeta Sporturilor.
"Arată astfel (n.r. o zi la Academia lui Mouratoglou): la 8 și jumătate am început antrenamentul, ceva ce nu am crezut vreodată că o să fac, m-am antrenat două, trei ore, pregătire fizică, fizioterapie pentru că am fost accidentată și am avut nevoie și după ce m-am recuperat să mă asigur că sunt rămân sănătoasă, apoi la sfârșit stretching, am făcut baie cu gheață, baie caldă... E foarte profesionist totul, tot sistemul, foarte bine organizat. Patrick este cel mai organizat om pe care l-am cunoscut vreodată", a mai spus Simona pentru sursa citată.
"Mindsetul (n.r. ce i-a propus Mouratoglou să schimbe). Loviturile e dificil să le schimbi la 30 de ani, după atâta vreme, însă am progresat un pic la lovitura de dreapta, m-a corectat și chiar mă simt mult mai bine, și la serviciu un pic, per total, s-au făcut unele mici modificări, dar cea mai importantă e poziționarea în teren. Mi-aș dori să fiu și mai solidă la acest capitol pentru că simt că acolo este un plus de dobândit și aș putea reveni în top jucând așa", a încheiat Simo pentru GSP.ro.
Roland Garros
Mouratoglou, fascinat de Simona Halep! Cum a descris-o + ce vrea să adauge la jocul româncei
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 5 ORE