După un 2021 marcat de accidentări, Halep a cochetat chiar cu ideea retragerii, dar a strâns din dinți, având încă motivația de a face lucruri mari în tenis. Iar primele luni din acest an ne-au arătat o "vintage" Simona, capabilă să se lupte de la egal la egal cu orice adversar.
Până la Madrid, sportiva noastră a avut prestații foarte bune, dar acum pare să fi făcut pasul către "next level". Cu Mouratoglou alături, Simo nu doar că pare că nu se teme de nimeni, dar arată că e aproape imposibil de oprit de cineva.
"Simona Halep își continuă aventura spre al treilea titlu de la Madrid cu un duel contra capului de serie numărul 8, Ons Jabeur, în sferturile turneului. Fost număr unu mondial, Halep vrea să confirme forma bună de anul acesta, când a câștigat Melbourne Summer Set 1, pentru ca apoi să facă optime la Australian Open și semifinale la Dubai și Indian Wells. O accidentare a scos-o apoi din circuit câteva săptămâni, dar Simona s-a întors la Madrid, în această săptămână, cu noul antrenor Patrick Mouratoglou alături. Unul din turneele sale preferate, Madridul a scos ce e mai bun din Halep: a trecut de Zhang Shuai, de Badosa și de Cori Gauff fără a pierde vreun set. Românca a ajuns la 30 de victorii în capitala Spaniei și, cu un asemenea palmares aici și cu un joc excelent, nu se poate gândi la altceva decât la un nou titlu", notează sportskeeda.com.
Mutua Madrid Open
E Ons Jabeur cea mai valoroasă jucătoare de origine arabă din istorie?
08/05/2022 LA 14:28
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP, "RACHETĂ" SPRE VÂRFUL CLASAMENTULUI WTA. CE POZIȚIE POATE OCUPA DUPĂ SEZONUL DE ZGURĂ
Simona Halep - Ons Jabeur, sferturi Madrid | Victorie pentru româncă, în două seturi
Halep o va întâlni pentru a 4-a oară în carieră pe Ons Jabeur, tunisianca nereușind să câștige vreo partidă pe teren, contra româncei. În dreptul ei stă o victorie, la Beijing 2018, dar atunci Simo a fost forțată să se retragă din cauza unei accidentări.
Excelentă pe zgură, Jabeur vine după o finală la Charleston și după un rezultat mare contra lui Bencic, la Madrid (a fost o revanță împotriva elvețiancei, aceasta învingând-o în ultimul act mai sus menționat), dar Simona Halep e la alt nivel și, în mod normal, nu va avea cum să rateze victoria. Cel puțin asta susțin specialiștii, care o văd pe marea noastră campioană la un alt nivel decât pe adversara de azi.
"O artistă în a transforma defensiva în ofensivă, Halep are o viteză excepțională și poate acoperi terenul ca nimeni alta. Jabeur, de partea cealaltă, e cunoscută pentru sliceul său care scoate adversara din ritm, dar și pentru scurtele de efect. Chiar dacă serviciul nu e o armă excepțională pentru tunisiancă, în general, contra lui Bencic, în optimi, a câștigat 83% din mingile jucate cu primul serviciu. În față va fi acum Halep, poate cea mai bună jucătoare la retur din circuit, astfel că Jabeur trebuie să își mențină serviciul la un nivel foarte ridicat pentru a pune probleme", mai notează sursa citată, pentru ca apoi să dea verdictul cu privire la partida de azi: "Halep va intra în partidă cu un nivel de încredere foarte ridicat. Dacă va arăta din nou precum sportiva din partidele cu Badosa și Gauff, va fi foarte greu pentru Jabeur să aibă multe șanse. Anticipăm un succes al Simonei Halep, în două seturi strânse".
Partida Simona Halep - Ons Jabeur este astăzi, de la ora 13:00, și poate fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Mutua Madrid Open
Madrid, turneul revanșelor pentru Jabeur: "Bencic, Halep, Alexandrova, toate m-au bătut în trecut!"
06/05/2022 LA 12:52
Mutua Madrid Open
Jabeur e în finală la Madrid! Parcurs fabulos pentru jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep
05/05/2022 LA 17:03