Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep poate urca într-un clasament istoric dacă se califică în sferturi la Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 01/05/2022 la 20:55 GMT+3

Simona Halep o va înfrunta luni, după ora 17:00, ora României, pe Cori Gauff, în optimile de finală ale turneului de la Madrid. Dacă se va califica în sferturi, românca o va depăși pe Maria Sharapova în clasamentul sportivelor cu cele mai mari câștiguri din tenis.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat sâmbătă în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, după ce a învins-o pe favorita numărul 2 a turneului, Paula Badosa, cu scorul de 6-3, 6-1.
Românca de pe locul 21 WTA a obținut victoria după o oră și 16 minute de joc, la capătul unui meci pe care l-a controlat categoric și în cadrul căruia a arătat un nivel de joc excelent. În următoarea fază a competiției, pentru un loc în sferturi, Simona Halep o va înfrunta pe Cori Gauff, într-un meci programat luni, care nu va începe mai devreme de ora 17:00, ora României.
Dacă va reuși să câștige în optimile turneului de la Madrid, Halep va urca pe locul 3 în clasamentul sportivelor cu cele mai mari câștiguri din tenis, urmând a o depăși pe Maria Sharapova. Până acum, românca a încasat aproximativ 38,63 milioane de dolari, în timp ce rusoaica a adunat în urma turneelor 38,77 milioane de dolari.
O victorie în optimile turneului de la Madrid îi va aduce fostului lider WTA în conturi peste 178.900 de dolari, Simona urmând a ajunge astfel la un total de 38.811.438 de dolari, cu circa 33.500 de dolari mai mult decât Sharapova.
Pe primele două poziții ale topului jucătoarelor de tenis cu cei mai mulți bani câștigați strict din tenis se află surorile Williams. Serena domină cu un venit fabulos de peste 94,5 milioane de dolari, în timp ce Venus a câștigat până acum circa 42,3 milioane de dolari.
Citește și:

SIMONA HALEP BAGĂ FRICA ÎN RIVALELE DIN CIRCUIT

Până la meciul cu Paula Badosa, Simona Halep nu mai învinsese o jucătoare din top 5 mondial din septembrie 2020, când câștiga cu 6-0, 2-1 (abandon) în fața cehoaicei Karolina Pliskova, în finala turneului de la Roma.
În continuare, pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep se va duela cu tânăra sportivă din SUA, Coco Gauff, care a trecut de Yulia Putintseva cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, după un meci care a durat două ore și 20 de minute de joc.
Halep avertizează că simte din nou acea determinare care o face să vrea să devină din nou cea mai bună versiune a ei, alături de Patrick Mouratoglou:
"În cele patru săptămâni de când lucrez cu el am căpătat multă încredere. Aveam îndoieli când am ajuns la academie dacă pot continua să concurez, dar acum sunt o persoană diferită.
Simt că atunci când mă distrez sunt capabilă să muncesc mai bine și mai mult timp pe teren. Cred că sunt pregătită să joc din nou un tenis grozav, simt din nou acel foc interior care mă determină să vreau să fiu cea mai bună, acum sunt foarte fericită", a avertizat Simona Halep care are mari așteptări la Mutua Madrid Open, turneu pe care l-a câștigat deja de două ori în carieră.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo