Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Simona Halep s-a convins că așa va reveni în top 10!" Ce sfat a primit fostul lider WTA

Bianca Dumitru

Publicat 04/05/2022 la 15:02 GMT+3

Simona Halep a fost învinsă, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, de Ons Jabeur, scor 6-2, 6-3. Românca a fost analizată de căpitanul nejucător al echipei Spaniei de Billie Jean King Cup, Anabel Medina Garrigues.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, fiind învinsă în două seturi de Ons Jabeur, scor 6-3, 6-2. După ce a trecut de Shuai Zhang (scor 6-2, 6-3), Paula Badosa (6-3, 6-1) și Cori Gauff (6-4, 6-4), românca a cedat în fața sportivei de pe locul 10 WTA, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc.
Înaintea partidei dintre Simona Halep și Ons Jabeur, căpitanul nejucător al echipei Spaniei de Billie Jean King Cup a vorbit despre schimbările din jocul româncei. Anabel Medina Garrigues a analizat modul în care s-a schimbat Simona Halep în ultimii ani, precizând că a observat că fostul lider WTA a adoptat un stil mai agresiv.
"E o jucătoare care a evoluat spre un joc mult mai agresiv. De exemplu, aici, la Madrid, am văzut că încearcă să fie mai agresivă, să aibă mai multe puncte câștigate direct, servește mai puternic. Mereu a fost o jucătoare foarte fizică, foarte bună în acest aspect, completă pe ambele părți. Nu face prea multe greșeli, nu are greșeli de tehnică, dart poate din cauza înălțimii, mereu a depins de adversară. Mi se pare că ea a crezut în posibilitățile sale de a juca mai agresiv și acum încearcă acest lucru.
Spre exemplu, în meciul cu Paula Badosa am văzut această schimbare. Atunci când intră în teren, încearcă să lovească mai aspru, mai ales pe rever, care e magnific, spectaculos. Cred că asta a ajutat-o să se mențină atâția ani în top. Pe partea fizică a fost bine, dar te întrebuințezi mai mult, suferi mai mult în timpul partidelor, de aceea apare tranziția spre acest joc mai agresiv.
Mi-am dat seama de-a lungul timpului cât am antrenat că jucătoarele bune sunt în stare să absoarbă incredibil informația, tu le-o prezinți și ele o pot aplica repede pe teren. Simona s-a convins că acest joc agresiv o va ajuta să obțină rezultate și să-și prelungească viața în circuit.
Pentru mine este în top 3 al backhand-urilor din circuit și are picioare privilegiate, o viziune bună asupra jocului, este competitivă, are o prezență bună în teren, e dificil să o domini", a declarat Anabel Medina Garrigues, potrivit GSP.
Citește și:

"Simona Halep va reveni în top dacă va face acest pas"

Fosta jucătoare de tenis a comentat și posibilitatea ca Simona Halep să revină în top 10 WTA. Anabel Medina Garrigues s-a arătat convinsă că românca va reuși să urce în clasament dacă își va păstra forma fizică pe care o are și va face pasul spre un stil de joc agresiv.
"Eu cred că poate reveni în top pentru că unul dintre lucrurile care au detașat-o pe Simona de celelalte jucătoare este faptul că mereu a fost o jucătoare foarte constantă, cu multă regularitate. Celelalte au avut mereu fluctuații, dar ea a fost stabilă în jocul ei și a rămas, nu știu exact cifrele, dar a stat foarte mult timp între cele mai bune zece din lume.
A stat aproape zece ani în Top 10, nu sunt multe jucătoare care să au reușit acest lucru. Această regularitate, pe care o are ca bază, și dacă în plus face și acest salt de agresivitate pe care îl caută și de care are nevoie...
Eu, spre exemplu, cu acești doi ani în care nu am putut călători atât de mult din cauza pandemiei, mi-am dat seama că s-a produs un salt de nivel în tenisul feminin către un joc mai fizic. Toate jucătoarele sunt mai puternice, mai fizice. Simona nu poate să mai crească (râde), e imposibil, însă are capacitatea de a juca mai agresiv. Cu condiția fizică pe care o are, se deplasează foarte bine, dacă face acest pas spre jocul agresiv, cred că da, va reveni sus", a adăugat căpitanul nejucător al echipei Spaniei.
Pentru Simona Halep urmează, începând de luni, turneul de la Roma, programat între 9 și 15 mai, competiție în care românca s-a impus în 2020.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo