Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, eliminată în turul 2 la Madrid! Shelby Rogers a învins-o în două seturi

Tibi Munteanu

Publicat 27/04/2023 la 21:43 GMT+3

După ce a trecut la limită de sportiva maghiară Anna Bondar, Ana Bogdan s-a oprit în turul al 2-lea al turneului de la Madrid, fiind învinsă de Shelby Rogers la capătul a două seturi încheiate într-o oră și 20 de minute de joc.

Ana Bogdan, Mutua Madrid Open

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan părăsește turneul WTA 1000 de la Madrid după un eșec în fața americancei Shelby Rogers, sportivă pe care românca poziționată pe locul 61 în clasamentul mondial o mai întâlnise în urmă cu două luni, în șaisprezecimile turneului de la Dubai.
La acel moment, Ana Bogdan s-a impus în două seturi, primul la tie-break (7-3) și al 2-lea cu 6-3, însă avea să se oprească în faza optimilor după o înfrângere cu altă jucătoare din Statele Unite ale Americii, Jessica Pegula.

Shelby Rogers și-a luat revanșa în faței Anei Bogdan

Cotată cu prima șansă în duelul din turul al 2-lea de la Madrid, având în vedere istoricul confruntărilor directe, Ana Bogdan a fost vizibil obosită după thriller-ul de peste 3 ore din turul inaugural contra Annei Bodnar (#89 WTA) și a cedat în două seturi în fața lui Shelby Rogers.
Partida a început prost pentru româncă, pentru că a pierdut primul game chiar pe propriul serviciu, acesta fiind unul din motivele pentru care psihic a cedat. Cu 6-2 s-a impus Rogers în primul set, jumătate din cele 8 game-uri fiind câștigate pe serviciul adversarei, cu toate că procentajul primei serve a fost mai mare pentru componenta echipei României, de 56%. În schimb, sportiva de peste ocean a profitat de un serviciu al 2-lea foarte bun, având 8 din 10 puncte câștigate astfel.
Presiunea și-a spus cuvântul și în setul secund, pe care Ana Bogdan l-a început la fel de rău, Rogers câștigând break-ul. Șansa Anei a fost când a egalat la 2, însă apoi americanca și-a ridicat nivelul și a luat 4 game-uri consecutive, câștigând cu același scor ca în primul set, 6-2, după ce a profitat de un serviciu mult mai bun decât în primul act, izbutind și 3 ași, spre deosebire de Bogdan care din nou nu s-a putut impune atunci când a fost rândul ei la serviciu.
Așadar, drumul Anei Bogdan la Madrid se oprește în turul al 2-lea, ratând astfel oportunitatea de a se confrunta cu Irina Begu în faza șaisprezecimilor, după ce sportiva de pe locul 35 WTA a trecut de cehoaica Karolina Muchova.
Aproximativ 27 de mii de euro va primi sportiva din România pentru accederea în turul al 2-lea la Madrid.
Citește și:

IRINA BEGU, VICTORIE MARE LA MADRID

Irina Begu este prima reprezentantă a României care ajunge în turul 3 al turneului WTA 1000 de la Madrid. Fiind cap de serie, sportiva noastră a avut un prim tur liber, iar adversară în runda a doua i-a fost Karolina Muchova, o jucătoare pe care o învinsese în singura confrunatre directă de până acum, la Roland Garros 2019 (2-1 la seturi).
Irina a început excelent partida și s-a desprins la 4-1, având două break-uri avantaj. Românca a cedat un game de serviciu, dar a reușit să ducă la capăt setul, scor 6-4. În manșa secundă cehoaica a dat semne de revenire și echilibrul a fost păstrat până la 5-5, fiecare combatantă reușind câte un break.
În acel moment, Irina a făcut un game mare la retur și a trecut în față, iar apoi a servit perfect și a obținut o victorie mare, contra unei jucătoarefoarte puternice. A fost al doilea succes al Irinei la un turneu WTA 1000 în acest an, după ce a trecut un tur și la Indian Wells.
Această victorie îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 48,835 de $ și 65 de puncte în clasamentul WTA. Anul trecut, Irina a pierdut în primul tur la Caja Magica, contra Belindei Bencic, astfel că un parcurs bun la actuala ediție i-ar putea aduce o urcare consistentă în clasament. În acest moment, românca e pe locul 30 în ierarhia live.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo