Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, campioană la Madrid! A învins-o pe Iga Swiatek după o finală superbă

Alex Masgras

Publicat 06/05/2023 la 22:16 GMT+3

Aryna Sabalenka a învins-o pe Iga Swiatek și a cucerit titlul de la Madrid. Numărul 2 WTA și-a luat revanșa pentru înfrângerea din urmă cu două săptămâni din finala de la Stuttgart, acolo unde s-a impus Swiatek. Pentru Sabalenka, acesta este al 13-lea titlu WTA și al doilea la Madrid.

Aryna Sabalenka celebra su triunfo en el Mutua Madrid Open

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka a cucerit titlul de la Madrid. A doua jucătoare a lumii a învins-o pe Iga Swiatek (1 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat aproape două ore și jumătate. Sabalenka și-a luat revanșa pentru înfrângerea din urmă cu două săptămâni din finala de la Stuttgart, acolo unde a fost învinsă de Swiatek. Pentru Sabalenka, acesta este al doilea titlu de la Madrid, după ce a mai câștigat trofeul și în 2021.
Finala de la Madrid a avut parte de un început echilibrat, în care ambele jucătoare și-au făcut serviciul fără prea mari probleme. La jumătatea setului au venit și primele șanse de break. La 3-2, Sabalenka a avut două șanse de break, dar Swiatek a reușit să revină de la 15-40 și să câștige game-ul. Scenariul s-a repetat la următorul game pe serviciul numărului 1 WTA. Sabalenka a profitat de această dată și a obținut break-ul, ducând scorul la 5-3. A doua jucătoare a lumii a servit foarte bine și a închis setul la 6-3, după 42 de minute de joc.
Citește și:

Aryna Sabalenka a câștigat titlul de la Madrid

Setul al doilea a început mult mai bine pentru Swiatek. Poloneza a reușit break-ul încă din primul game pe serviciul adversarei și s-a distanțat rapid la 3-0. La 3-1, după patru mingi de break, Sabalenka a restabilit echilibrul în set. După ce a salvat două mingi de break și a încheiat forma bună în care se afla Sabalenka, Swiatek a reușit break-ul, după care a avut o misiune ușoară de a trimite finala în decisiv.
În setul decisiv, Sabalenka a făcut break-ul și a salvat alte două mingi de break game-ul următor, ducând scorul la 3-0. După un game bun pe propriul serviciu, Swiatek a reușit break-ul într-un game în care nu a cedat puncte, ducând ulterior scorul la 3-3.
La 4-3, Sabalenka a reușit un nou break și a ajuns în postura de a servi pentru titlu. După ce a salvat o minge de break, jucătoarea din Belarus a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a obține titlul de la Madrid.
Aceasta a fost a treia victorie pentru Sabalenka în confruntările cu Iga Swiatek. În continuare, poloneza conduce întâlnirile directe cu 5-3.
Pentru Sabalenka, acesta este titlul cu numărul 13 al carierei și al doilea de la Madrid, după ce s-a impus pe arena Manolo Santana și în 2021.
Finala Mastersului de la Madrid dintre Carlos Alcaraz - Jan-Lennard Struff va fi în direct pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport duminică, 7 mai, de la ora 19:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo