Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, OUT de la Madrid! Rublev "și-a ucis demonii" și a bifat o performanță nemaiatinsă de 2 ani

Maria Olteanu

Actualizat 01/05/2024 la 19:21 GMT+3

Andrey Rublev (8 ATP) s-a calificat în această seară în semifinalele competiției de 1000 de puncte de la Madrid, după ce a trecut cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2 de favoritul al treilea, Carlos Alcaraz, reușind să obțină astfel primul succes în fața unui jucător clasat în TOP 3 ATP după o pauză de 2 ani.

Andrey Rublev

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz și Andrey Rublev au deschis seria sferturilor de finală la turneul de 1000 de puncte ATP de la Madrid.
Confruntarea care i-a adus față în față pe numărul 3, respectiv numărul 8 mondial, a fost extrem de echilibrată și a avut nevoie de set decisiv pentru a se stabili câștigătorul și primul semifinalist din capitala Spaniei.
În fața propriilor fani, Alcaraz a fost cel care a început jocul mai bine, semnând primul break din confruntare la 3-2, pe care l-a consolidat ulterior, pentru 4-2.
La 5-3 pentru iberic, Rublev a salvat două mingi de set și a menținut suspansul, dar până la urmă Alcaraz a îndepărtat orice emoție și și-a adjudecat prima manșă, 6-4.
Setul secund a început cu rusul la conducere, care s-a detașat repede la 3-0, luând prima opțiune pentru câștigarea setului.
Așa s-a și întâmplat, pentru că Alcaraz nu a mai avut puterea să revină și setul s-a încheiat în favoarea lui Rublev, 6-3, după ce ibericul salvase o minge de 1-1.
Citește și:

Alcaraz, OUT de la Madrid. Rublev e în semifinale

În decisiv, Carlos a început la fel de prost și și-a pierdut serviciul inaugural, ca mai apoi să aibă șansa de a face rebreak-ul, pe care a irosit-o însă. Rublev a fost mai concentrat și mai precis și s-a detașat la 2-0, pornind favorit la câștigarea setului și a meciului.
Alcaraz a venit la 2-1, dar Rublev a mai reușit un break la jumătatea setului decisiv și s-a detașat la 4-1, făcând extrem de complicată misiunea lui Alcaraz.
Ibericul nu a părut să dea semne de revenire, fiind tot mai stresat, în timp ce Rublev a profitat de perioada foarte bună din joc pentru a se detașa la 5-1 și a fi la doar un game distanță de victorie.
Carlitos a câștigat game-ul următor, pentru 5-2, dar până la urmă Rublev a terminat jocul în favoarea sa, 6-2, mergând în penultimul act al competiției de la Madrid.
În urma acestui succes, Rublev a reușit să oprească seria de 14 meciuri câștigate de Alcaraz la Madrid și cea de 24 de jocuri consecutive încheiate cu victorie în Spania.
Pentru rus, aceasta este a opta semifinală la nivel Masters din carieră, dar prima de la Madrid, ajungând totodată la a 25-a victorie în fața unor adversari din TOP 10 ATP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo