Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment ireal în al 2-lea cel mai lung meci din istoria ATP 1000! Moutet, nervos că nu a primit cafea

Nicu Savin

Publicat 25/04/2024 la 10:11 GMT+3

Corentin Moutet și Shang Juncheng au fost protagoniștii unui meci fascinant în primul tur de la Madrid. Chinezul s-a impus dramatic, în tie-break-ul din decisiv, la capătul a 3 ore și 59 de minute de joc, ceea ce reprezintă al doilea cel mai lung meci din istoria turneelor Masters. Francezul a avut un dialog tensionat cu arbitrul de scaun, nemulțumit că nu i s-a oferit o cafea.

Corentin Moutet perd sa raquette - Masters 1000 de Madrid 2024

Credit imagine: Eurosport

Prima zi de concurs în turneul masculin de la Madrid a oferit mai multe partide spectaculoase, dar duelul dintre Corentin Moutet și Shang Juncheng a fost de departe cel mai dramatic. Chinezul a ieșit victorios, la capătul unui meci fascinant, care a avut toate ingredientele pentru a rămâne în istoria competiției de la Caja Magica.
Moutet a câștigat primul set la tie-break (11-9), dar chinezul a revenit și s-a impus în final cu 6-7 (9), 6-2, 7-6 (10), la capătul a 3 ore și 59 de minute de joc. Astfel, partida de aseară a devenit a doua cea mai lungă din istoria turneelor Masters, de la introducerea acestui format (1991). Recordul este deținut tot de un meci de la Madrid, semifinala dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic din 2009 (Nadal s-a impus după 4 ore și 3 minute).
Primul set al confruntării dintre Moutet și Shang a durat 99 de minute. În acest an, la nivel ATP s-au jucat 940 de meciuri care s-au terminat în două seturi, iar 412 dintre ele au durat mai puțin decât prima manșă a meciului dintre francez și chinez.

Corentin Moutet s-a enervat la culme pentru că nu i s-a oferit o cafea în meciul cu Shang Juncheng de la Madrid

Într-un meci atât de lung, era aproape imposibil să nu existe și controverse. Surprinzător, tensiunea nu a apărut din cauza unor decizii de arbitraj, cum se întâmplă de multe ori pe zgură, ci din cauza unei dorințe inedite a lui Moutet. În setul 3, francezul a cerut să i se aducă o cafea, dar arbitrul de scaun i-a explicat că nu se poate întâmpla acest lucru, iar jucătorul s-a enervat.
"Avem tot felul de băuturi, banane, Coca-Cola, și îmi spui că este imposibil să beau o cafea?", a spus Moutet, care a cerut chiar intervenția supervizorului.
În cele din urmă, doleanța lui Moutet a fost îndeplinită de un fan, care l-a strigat din tribună în timpul unei pauze de scaun și i-a oferit o cafea. Băutura nu l-a ajutat prea mult, pentru că a părăsit terenul învins.
Finalul de meci a fost de-a dreptul dramatic. La 5-5 în tie-break-ul din decisiv, Moutet a scăpat racheta din mână după ce a servit și a pierdut punctul, pentru că adversarul a returnat în teren. Shang a ratat apoi mingea de meci pe care și-a procurat-o în acest mod inedit și suspansul a continuat. Francezul a salvat apoi alte 4 mingi de meci, dar Shang a fructificat a 6-a șansă pe care a avut-o și a obținut un succes de care își va aduce aminte mult timp de acum înainte.
Shang Juncheng, care a câștigat primul meci al carierei pe tabloul principal de la Madrid, va juca în runda a 2-a cu Alejandro Davidovich-Fokina, cap de serie 27.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo