Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rublev, primul finalist de la Madrid, după 74 de minute! Rusul, aproape de borna lui Alcaraz și Medvedev

Maria Olteanu

Actualizat 03/05/2024 la 18:32 GMT+3

Andrey Rublev este primul finalist al acestei ediții a turneului de la Madrid, după ce a trecut în penultimul act al competiției de Taylor Fritz, scor 6-4, 6-3. În ultimul act se va duela cu învingătorul dintre canadianul Felix Auger-Aliassime și cehul Jiri Lehecka.

Andrey Rublev.

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, numărul 8 ATP și al șaptelea favorit al turneului de 1000 de puncte de la Madrid, s-a calificat vineri după-amiaza în finala competiției din capitala Spaniei, după ce a trecut în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3, de americanul Taylor Fritz (13 ATP), în prima semifinală de la Caja Magica, care a durat puțin peste o oră.
De la începutul sezonului 2023, Andrey Rublev a ajuns pentru a treia oară în finala unui turneu ATP Masters 1000, doar Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev (câte 4) atingând mai multe în acest interval.
Prima semifinală de la Madrid a început cu câte un serviciu pierdut pentru fiecare jucător. Apoi s-a mers cap la cap până la final, iar la 5-4, Rublev a fost mai concentrat și la capătul a 40 de minute de joc a înclinat balanța în favoarea sa, trecând manșa în dreptul său, 6-4.
Citește și:

Rublev este în finală la Madrid

În setul secund, tot Rublev a fost cu un pas în fața adversarului său. S-a menținut echilibrul doar până la 2 egal, după care Rublev și-a câștigat serviciul și mai apoi a făcut break, preluând conducerea la jumătatea manșei.
De la 4-2 pentru rus, scorul a mers la 5-2, Rublev luând prima opțiune la câștigarea meciului și la calificarea în finala turneului din capitala Spaniei.
Fritz a încercat să rămână în meci, dar până la urmă Rublev a terminat duelul în favoarea sa, 6-4, 6-3, după o oră și 14 minute de joc.
Pentru Rublev aceasta este cea de-a 25-a finală din carieră și a cincea la nivel Masters 1000.
În cea de-a doua semifinală de la Madrid, se vor întâlni în această seară, după ora 21:00, ora României, canadianul Felix Auger-Aliassime și cehul Jiri Lehecka.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo