Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, discurs ciudat la Madrid! "Ofensa" adusă tenisului feminin și marilor rivale

Nicu Savin

Publicat 24/04/2024 la 13:57 GMT+3

Aryna Sabalenka se pregătește de turneul WTA 1000 de la Madrid, unde va încerca să-și apere trofeul cucerit anul trecut. Înaintea competiției de la Caja Magica, bielorusa a recunoscut că în ultimele luni a rămas puțin în urma marilor sale rivale, Iga Swiatek și Elena Rybakina, dar a surprins spunând că nu le urmărește deloc pentru a le citi jocul și chiar a spus chiar că preferă tenisul masculin.

Aryna Sabalenka odpadła w ćwierćfinale turnieju WTA w Stuttgarcie

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka a început în forță anul 2024, cucerind al doilea titlu la Australian Open, dar apoi a avut o serie de rezultate nefaste, asta și pentru că a fost afectată de anumite probleme din viața personală. Bielorusa și-a început sezonul de zgură la Stuttgart, unde s-a oprit în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Marketa Vondrousova.
Acum, a 2-a jucătoare a lumii se pregătește de turneul WTA 1000 de la Madrid, pe care l-a câștigat anul trecut după o finală superbă cu Iga Swiatek (6-3, 3-6, 6-3). Înaintea competiției de la Caja Magica, Aryna a stat de vorbă cu presa iberică și a recunoscut că în ultimele luni a rămas puțin urma principalelor sale rivale din circuit, Elena Rybakina și Iga Swiatek, care după sezonul australian au câștigat turnee prestigioase, dar acest lucru nu o îngrijorează neapărat.

Aryna Sabalenka, discurs tranșant înainte de Madrid: "Prefer să mă uit la tenisul masculin decât la cel feminin"

Sabalenka a spus chiar că nu le urmărește pe cele două sportive cu care s-ar putea duela în fazele avansate din turnee și nu urmărește în general tenisul feminin, preferând să se uite la meciuri de băieți. Bielorusa a argumentat că tenisul masculin are mai multă logică și de aceea e mai intersant de urmărit.
"Simt că am scăzut puțin nivelul în acest ipotetic "Big Three", în ultima lună pare mai degrabă un "Big Two" (n.r. Zwiatek și Ribakina). În ciuda acestui fapt, sunt fericită să fac parte din acest grup. Sper să îmi mențin nivelul și că lucrurile vor continua în sens pozitiv.
Nu mă uit la meciurile lor. Simt că am jucat deja destul împotriva lor și că, dacă voi juca din nou împotriva oricăreia dintre ele, antrenorul meu o să-mi arate imagini cu jocurile lor pentru a le analiza și a mă pregăti. Nu sunt cineva care urmărește prea mult tenis, prefer să mă uit la tenisul masculin decât la cel feminin, simt că există mai multă logică și este mai interesant de urmărit", a spus Sabalenka.
Afirmațiile bielorusei ar putea fi interpretate ca o ofensă pentru colegele sale de circuit, mai ales în condițiile în care femeile se zbat să obțină premii egale cu bărbații. La unele turnee, încă există diferențe substanțiale între premiile în bani, iar argumentele celor care păstrează această inechitate sunt că tenisul masculin este mult mai atractiv. Atât pe arene, cât și în fața televizoarelor meciurile de băieți sunt mult mai urmărite și de aceea în ATP premiile sunt substanțial mai mari.
Aryna Sabalenka e cap de serie 2 la Madrid și are un prin tur liber. În runda a 2-a, bielorusa se va duela cu învingătoarea partidei Magda Linette - Elisabetta Cocciaretto. În afara titlului cucerit în 2023 la Caja Magica, bielorusa a mai ajuns într-o finală, în 2021, când a pierdut în 3 seturi în fața lui Ashleigh Barty.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo