Simona Halep a fost eliminată, marți, din optimile de finală ale Madrid Open, de către Elise Mertens, cu scorul 6-4, 5-7, 5-7, la capătul unui meci care a durat două ore și 36 de minute de joc. A treia jucătoare a lumii o învinsese pe Elise Mertens ultima dată la turneul masters de la Miami, în două seturi, cu 7-5, 7-5.
Cele două s-au întâlnit până acum de 6 ori, singura victorie de până azi a jucătoarei din Belgia fiind cea din 2019, de la Doha, când Mertens s-a impus în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-3. Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a câștigat turneul de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017, în timp ce în 2014 și 2019 a ajuns până în finală.

Cum a explicat Elise Mertens victoria cu Simona Halep în optimi la Madrid

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
"Sunt foarte mulţumită. A fost un meci foarte strâns care s-ar fi putut întoarce în ambele direcţii. Am simţit că a durat ore în şir, dar am încercat să rămân cât mai mult posibil pe teren şi să nu-l scap din mână. M-a făcut să joc multe mingi. Dar şi eu am făcut-o. Nu m-am gândit atât de mult la scor, ci mai ales la modul de a lupta, pentru a găsi soluţii de a întoarce jocul în favoarea mea. Şi sunt foarte mândră că am rămas foarte puternică din punct de vedere psihic. În cele din urmă, am reuşit să-mi păstrez serviciul şi să convertesc al doilea punct de meci.
Şi am fost uşurată şi fericită că s-a terminat. Este unul dintre marile momente ale carierei mele, în mod clar. Acesta este un turneu extraordinar, aşa că astfel de victorii sunt mai valoroase. Este ca atunci când am învins-o în finală (n.r. la Doha, în 2019) sau când am câştigat împotriva Sofiei Kenin în optimile de finală de la US Open. Să ajung în sferturile de finală aici, la Madrid, este cu adevărat pozitiv. Şi pentru clasamentul mondial", a spus Elise Mertens, potrivit lesoir.be, citat de HotNews.ro.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02