Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Organizarea Mutua Madrid Open 2021, mai scumpă decât toate celelalte ediții! Dezvăluirile lui Țiriac

Irina Aldea

Publicat 01/05/2021 la 19:52 GMT+3

Ion Țiriac, patronul turneului de 1000 de puncte de la Madrid, a dezvăluit de curând de ce organizarea competiției în 2021 a costat mai mult decât celelalte ediții.

Ion Țiriac

Credit imagine: Getty Images

Ion Țiriac, patronul celui mai important turneu pregătitor pentru Roland Garros, a dezvăluit motivele pentru care a fost nevoit să scoată din buzunar o sumă mai mare în 2021 pentru organizarea turneului din capitala Spaniei decât în anii trecuți. Magnatul român spune că deși Madridul traversează o perioadă bună față de alte orașe din Europa, el a fost nevoit să majoreze costurile pentru organizarea Mutua Madrid Open 2021.
Organizarea turneelor ATP Masters și WTA 1000 la Madrid în acest an îl costa pe Ion Țiriac mai mult decât într-un sezon fără pandemia de coronavirus. Fostul tenismen român a explicat care sunt motivele pentru care costurile au crescut în 2021, chiar dacă numărul infectărilor cu COVID-19 a scăzut în capitala Spaniei. De altfel, Țiriac a fost nevoit să scadă drastic premiile puse la bătaie la turneul de la Caja Magica.

De ce costă Mutua Madrid Open 2021 mai mult decât edițiile precedente

"Spre norocul nostru, Madridului îi merge mult mai bine decât Europei în general. De la ultimul oraș în Europa, a ajuns cel mai acătării din punct de vedere al numărului infectaților. Vor fi măsuri extraordinare, vor fi costuri peste costuri. Mă costă mult mai mult acum anul acesta, cu 50% din capacitate.
Socoteala e că trebuie să angajez undeva între 1500 și 2000 de angajați mai mulți pentru acest turneu. Un turneu are foarte multe costuri. Nici partenerii nu prea mai plătesc tot, nu vor să plătească că nu mai sunt la fel de mulți spectatori. Dar serviciile trebuie date", a dezvăluit Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo