Ion Țiriac, patronul celui mai important turneu pregătitor pentru Roland Garros, a dezvăluit motivele pentru care a fost nevoit să scoată din buzunar o sumă mai mare în 2021 pentru organizarea turneului din capitala Spaniei decât în anii trecuți. Magnatul român spune că deși Madridul traversează o perioadă bună față de alte orașe din Europa, el a fost nevoit să majoreze costurile pentru organizarea Mutua Madrid Open 2021.
Organizarea turneelor ATP Masters și WTA 1000 la Madrid în acest an îl costa pe Ion Țiriac mai mult decât într-un sezon fără pandemia de coronavirus. Fostul tenismen român a explicat care sunt motivele pentru care costurile au crescut în 2021, chiar dacă numărul infectărilor cu COVID-19 a scăzut în capitala Spaniei. De altfel, Țiriac a fost nevoit să scadă drastic premiile puse la bătaie la turneul de la Caja Magica.

De ce costă Mutua Madrid Open 2021 mai mult decât edițiile precedente

Tenis
Super-lovitura pe care o pregătește Ion Țiriac: "E turneul meu, din 2024 va fi la București!"
18/09/2022 LA 16:45
"Spre norocul nostru, Madridului îi merge mult mai bine decât Europei în general. De la ultimul oraș în Europa, a ajuns cel mai acătării din punct de vedere al numărului infectaților. Vor fi măsuri extraordinare, vor fi costuri peste costuri. Mă costă mult mai mult acum anul acesta, cu 50% din capacitate.
Socoteala e că trebuie să angajez undeva între 1500 și 2000 de angajați mai mulți pentru acest turneu. Un turneu are foarte multe costuri. Nici partenerii nu prea mai plătesc tot, nu vor să plătească că nu mai sunt la fel de mulți spectatori. Dar serviciile trebuie date", a dezvăluit Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Ion Țiriac a intervenit peste un reporter care a spus că Serena Williams e cea mai mare campioană
11/09/2022 LA 18:40
Tenis
Țiriac și "pariul" din tenisul mondial masculin! Omul de afaceri a dat verdictul: "Va fi numărul 1"
16/06/2022 LA 17:39